新會員登記
搜索
查看: 22524|回復: 46

一件有關供陰的真實事件

事原,我有個朋友,佢本身係一個天主教徒,但可能因為近年來帶佛牌的風氣所影響之下,令到佢呢一個天主教徒對佛牌產生興趣,但可惜的是,他所感興趣的,梗本不算是佛牌,而係一啲陰牌,或者係叫玩具

講真,佢本身份人鬼佬性格,根本唔會信因果,而佢作為一個天主教徒,原因只是細個時屋企安排而受洗

佢原先帶嘅應該係正牌嘅坤平,佢本來都話幾好,人緣好咗,仲識到女朋友,但後來因為貪念,認為陰野先至可以令佢食更加多嘅女,所以佢選擇了陰牌,

起初佢帶呢類型嘅牌,認為個牌會幫到佢點點點,但後來事實証明咗,就算帶住個所謂有靈嘅九尾狐,根本比唔到佢預期嘅效果

講真,一個如果容易地落到你手嘅陰牌,就算裡面真係有靈,啲靈根本唔會幫到你

如果啲靈有咁大嘅能力幫你,造佢出來嘅人都留佢喺身邊,而牌裡面有嘅法力,好有可能個一啲邪術或降頭之類,帶住一件咁嘅物件喺身

即係帶住一個邪術喺身,會不斷損害帶者嘅褔報

我呢個朋友,佢帶了約半年之後,有一日咳了很多血,之後被照出肺內有約1cm大的瘤,初步估計當然是癌症啦

雖然,帶陰牌唔一定會即刻有唔好嘅果報,

但據我觀察所得,當呢個朋友帶陰,加速了損害自己嘅褔報,而癌症是怨親債主來討債的病,當自己嘅褔報被陰物拖累而減少時

所有嘅怨親債主就會來討債而導致唔好嘅事情降臨

慶幸我呢個朋友,仲要觀察半年後再檢查確定是否良性還是惡性嘅瘤,佢最後亦都聽我話,唔再帶相關有問題嘅牌,

希望佢唔再供陰,佢嘅病唔好惡化落去啦,佢做朋友嘅為咗安撫佢,當然送返佢正到不得了嘅牌比佢,賀一賀佢啦

小弟啲表達能力比較差,打字仲要用手機,寫得唔好,唔好插:lol

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽
都係這句,苦的由來,就是[貪],還要帶陰,加重惡果

評分

查看全部評分

回復 贊好 1 反對 0

陰牌……避得就避
頭像被屏蔽
可怕
大力支持
能回頭-福不弱