新會員登記
搜索
樓主: deviljoker

[求助] 各位平時用呢隻香裝香呢??

幫到我D咩?..我又無問問題:L
道家唔系戴符既咩?
apple 發表於 21-8-2011 16:31
如果你屋企有地方容許你咁樣, 當然無問題啦...但最好就查清楚, 分開放都有高低之分, 以免祖先又好, 佛牌又 ...

分開放無分高低加WO..D泰國供神同古仔都系就咁分房供就OK.
VVWV 發表於 21-8-2011 16:34
幫到我D咩?..我又無問問題
道家唔系戴符既咩?

我識佢咁耐又唔見佢有帶wo, 但屋企就有度符仲要比香燒穿左ge, 其他野就無問咁多啦, 佢唔會答我ge~~
VVWV 發表於 21-8-2011 16:35
分開放無分高低加WO..D泰國供神同古仔都系就咁分房供就OK.

呢層就唔清楚啦, 問清楚好d 姐, 心安d 嘛...
VVWV 發表於 21-8-2011 16:35

你分房就已叫分壇,當然無問題,但如果同一壇,就一定要分高低,唔分就叫不敬啦!
我就一聽兩壇就好以apple咁, 但我個魯士壇都要低過觀音
供鬼用黑香,,唔可以用壇香、沉香
bbc 發表於 26-8-2011 11:40
供鬼用黑香,,唔可以用壇香、沉香

e~~ 黑香唔係d 力勁d 咯咩?
apple 發表於 26-8-2011 11:58
e~~ 黑香唔係d 力勁d 咯咩?

黑香只係香水香

唔怪之得咁香啦~~