新會員登記
搜索
查看: 1982|回復: 17

[求教] 又有意見想問大家...呢次係蝴蝶牌(2555年前出的)

唔好意思呀
因為本身有幾樣聖物符合我想要既野..(蝴蝶牌, 人緣鳥, 人緣膏)
不過係上網請..(自己唔敢去賣牌既店, 因為上網睇好似好恐怖)
所有我又黎問大家意見了{:4_102:}
名 稱 : 色蝴蝶四面神 寺 廟 : 蝶皇廟 材 料: 108種花粉.秘傳人緣聖物.晶石符通
尺寸 [td]:連殼不連圓扣位約3.6cm*3cm*1.4cm
年 份:2554

稱 : 蝴蝶佛牌(細模)
寺 廟 : 蝶皇廟 材 料: 108種花粉.秘傳人緣聖物.晶石符通
尺寸 [td]:連殼不連扣位約2.8cmx2.2cmx1.4
年 份:佛曆2549(2006)

2個都係大約$500...大家覺得信得過嗎??
我中意第1個, 不過第2個年份又早D..
同埋個牌大D作用會大D嗎??
謝謝

小小意見 !
$500 (合理)
本人覺得 真/假都不重要了
牌既功效係同size大與小無關係
宜家d蝴蝶有兩大功效-美觀同埋夠曬香
同埋第2件睇落去 唔多似 2549年
其實for人緣既聖物 仲有好多 ~唔洗一定要 蝴蝶
個人都覺得依家D蝴蝶牌似飾物多。。。真係可以有其他聖物的。坤平都幾好吖
頭像被屏蔽
為何一定要蝴蝶牌,我大約八年前親自到蝴蝶廟恭請的蝴蝶牌
我自己一件都不留,現在就算妳送給我,我也不要
師姐,妳放棄吧啦,這麼多好聖物妳選擇
比喻一些佛祖牌,天神牌,高僧自身牌,對妳都有好處

我的意見跟樓上幾位師兄一樣!我個人不會選擇請。你自已看看吧!
睇落似係yahoo 拍賣...算吧啦。
近年嘅蝴蝶都係得個靚字...學師兄話齋似飾物多過聖物囉...{:6_321:}
以前既舊蝴蝶真係靚!又有力!而家變哂質!請唔過!
我覺得自己中意就好~不過你話功效 未必好似你想像咁好~
咁又唔會大D好力D既我覺得
SungPoWing@FB 發表於 19-1-2014 20:26
以前既舊蝴蝶真係靚!又有力!而家變哂質!請唔過!

例如師兄頭像嗰尊{:6_296:}
頭像被屏蔽
板主都叫左人唔好請啦, 你想晒錢就去啦