新會員登記
搜索
查看: 1043|回復: 5

[討論] 新手想請教泰國佛牌問題

想問一下..本人係女仔, 想請正牌(絕對唔要有任何靈, 陰料)
上網睇過..好似人緣鳥同蝴蝶牌最隱陣..而且又有晒我想要既野..(提升姻緣, 人緣)
不過上另一個論壇又有人話請左蝴蝶牌有人攬住佢訓{:4_88:}搞到我都驚請左會撞野.....

有幾個問題 ..
1. 蝴蝶牌入面係唔係冇任何野...只係1個加左磁, 有力量既牌好似水晶既原理?? 有機會請左其他野嗎??
2 .如果家中有供奉觀音, 土地公公可請牌嗎??
會唔會有衝突?(正牌)
3. 狐仙牌入面1定有靈?? 有D人話九尾狐/  狐仙牌成日話正牌其實係陰牌..事實係咁MA??

比較多問題 ..因為同家人一齊住,好驚請左D野返黎....唔想問賣牌商人,,想問下大家先......
感謝!!!!

1:蝴蝶係正牌,無靈,可放心供請。2:無沖突既。3:狐仙九尾部份有入靈,勸你都係唔好供請。
1. 蝴蝶牌通常由花粉,經灰粉,廟泥等做的 再加上寶石等
2.唔會有沖突 可放心供金
3.狐仙牌唔一定有靈  有正有陰 之間既定義要睇用咩料整既牌,同埋睇下係咪陰法開光

希望解答到你
1. 蝴蝶牌入面係唔係冇任何野...只係1個加左磁, 有力量既牌好似水晶既原理?? 有機會請左其他野嗎??正常正牌嘅蝴蝶牌係無妳所講其他野

2 .如果家中有供奉觀音, 土地公公可請牌嗎??
會唔會有衝突?(正牌)
無衝突,我屋企都係

3. 狐仙牌入面1定有靈?? 有D人話九尾狐/  狐仙牌成日話正牌其實係陰牌..事實係咁MA??

狐仙牌入面唔1定有靈,但大多是不正氣的牌不要考慮!!

評分

查看全部評分

蝴蝶牌
http://www.unitehk.com/forum.php ... &extra=page%3D1

狐仙~根本喺佛教沒有狐仙,一係入靈!但唔知係咩靈!一係商業牌,只求賺取供請者的金錢

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽
第一,這裡吾建議恭請2554後的蝴蝶牌
本人也不建議恭請這十年內的蝴蝶牌
如要恭請,請選擇別的佛牌,不要貪圖外表與香味
第二,沒有衝突
第三,這裡嚴禁一切所謂狐仙牌,