新會員登記
搜索
樓主: HeiPak@FB

[討論] 四面神選擇

頭像被屏蔽
el8840696 發表於 18-1-2014 01:53
會唔會考慮下屈當二呢

no{:6_317:}{:6_318:}
頭像被屏蔽
el8840696 發表於 18-1-2014 00:08
LP Doo銅牌一樣都要小心小心

請比賽有獎不好 ?
頭像被屏蔽
rr1628rr 發表於 18-1-2014 00:04
認同樓上說法!小心小心!

有冇原因?? 如何找比賽有獎牌呢 ?
頭像被屏蔽
咁有冇結果係邊個好d?
HeiPak@FB 發表於 18-1-2014 02:04
咁有冇結果係邊個好d?

無話邊個好點的!如果我有錢就二個都請!但如果只可以請一個的話,我個人選擇屈當一!但真的要小心點。那來那麼多屈當一呀!
頭像被屏蔽

師兄,小弟直言,為何一定要恭請有名的牌呢,
一來價錢高昂,二來假牌也多
在我看來,有名氣的牌和新牌沒有分別
舉個例來講,當我佩帶上屈當一的時候,我會否得到和人家得到一樣的好處呢
這個當然不一樣,好多時係在於因果的關係
簡單來講,你沒有這樣的福報,你帶上屈當一和龍婆doo 銅牌四面神
都沒有人家帶上一個細廟出的新牌那麼好

其實你在選擇佛牌,佛牌也選擇你
是你的,自然會到你手,不是你的,強求不來
萬事[隨緣],樂心安心
頭像被屏蔽
大自然 發表於 18-1-2014 08:39
師兄,小弟直言,為何一定要恭請有名的牌呢,
一來價錢高昂,二來假牌也多
在我看來,有名氣的牌和新牌沒有分別

我就係有緣可以兩者選其一喔 {:6_337:}
頭像被屏蔽
rr1628rr 發表於 18-1-2014 02:34
無話邊個好點的!如果我有錢就二個都請!但如果只可以請一個的話,我個人選擇屈當一!但真的要小心點。那 ...

咁又係, 得2000個但成日見人放 {:6_332:}, 但佢地d 當屈一好多都有晒比賽得獎, 假機會又少...不過老實說我岩岩接觸佛牌, 屈當一係佛牌商買大約17000-18000 好品相, 依家要23000 到, 真係愈來愈貴
HeiPak@FB 發表於 18-1-2014 12:44
咁又係, 得2000個但成日見人放 , 但佢地d 當屈一好多都有晒比賽得獎, 假機會又少...不過老實說 ...

師兄不如買個合眼緣平價牌, 之後將原本買名牌既budget拎去做善事. 咁就唔使煩買邊個囉{:6_341:}
又積福, 又有牌戴........win win啦

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽
tim1207 發表於 18-1-2014 13:04
師兄不如買個合眼緣平價牌, 之後將原本買名牌既budget拎去做善事. 咁就唔使煩買邊個囉
又積福,  ...

{:6_296:} 難d wo