新會員登記
搜索
查看: 869|回復: 4

[求教] 開於「古曼」的感覺

本人對於佛牌、「古曼」這類法物,完全是一名新手。

不過早幾個月,曾經見過一個「古曼」,在店裡面有眾多的佛牌、「古曼」中,我第一眼就看他,取於手中亦即時感到他的存在,但本人最後都沒有供請。

直至,最近一、兩個月,試過連續有幾晚在我身邊,耳邊,甚至夢境中,突然之間聽到,更甚感覺到他的存在,於是我再次去到那間店,都是第一眼就看到他,但感覺沒有了。當晚之後,就沒有再聽到、感受到。

雖然感覺沒有了,但我心中仍然不時有想念他,因為當我第一眼看他,覺得他十分可愛但又好可憐,我只可以講,第一次接觸就可以感受到。

請問各位師兄、師姐,我是否有問題呢?

請賜教。謝謝
頭像被屏蔽
你講到咁神奇,有機會唔係一般古曼啊
回復 贊好 1 反對 0

頭像被屏蔽
同埋初接觸,不建議接觸古曼

師兄,,你想請古曼目的是????

同埋新手,一開始唔好接觸古曼,
加上你講到個古曼好似好有感覺,
小心小心

貓妖 & kencheuk

其實我沒有特意去請古曼,係當時經過間店睇睇下,被個尊古曼吸引住,其實拎到手中好有感覺,但當時因為怕屋企人知道同埋自己可能未認識,所以沒有請他。

另外,關於「感覺」到他的存在,個種「感覺」係真實存在,同埋好似好友善,雖然我對o個尊「古曼」真係有感覺,但係我知道對新手來講,古曼係不應該接觸,其實o個間店D職員都有講過,如果係剛剛入門,不好接觸呢d野。

最初我有擔心,我沒有請他回來,但他會否跟住我返屋企,因為真係連續幾晚聽到有不尋常的聲音,但事後再去見番個尊古曼,感覺就消失同d聲音都沒有了。

可能係佢指引我去見一見佢,但重點是雖然我有聽到聲音,但我從來沒有覺得恐怖,反而係有種好安祥的感覺。

不過最重要都係,任何神靈只要相信佢及尊敬佢,應該會無事的。

但最後我地都係要相信自己,對其他人好,做多點善事,行善積福,唔好盲目去追,要認真及想清楚先去請他們,咁先對自己有幫助。