新會員登記
搜索
查看: 4778|回復: 19

[必打] 龍婆絕"必打"避險經歷

我以前做救生員  , 我戴住龍婆絕必打 , 唔記得咩年份 , 黑色的 , 有塊金萡係正面 , 十幾支符管 , 牌後有粉黑色珠 . 我戴住黎開工 , 有一日我坐救生更台 . 當時有陣強風吹起 , 我用手捉實把太陽遮 , 不久把太陽遮吹冧咗 , 遮邊既鐵支位大大力插入我左腳大肶 , 我當時心諗大鑊 ! 係痛 ! 但拎開把太陽遮一睇 , 血絲都無 , 係入面啲微絲血管爆裂 , 紅左 , 無出血 ! 很神奇 ! 令我更相信 必打 , 但呢個必打牌己經交回泰國某間廟 , 因為我有一次要落水救人 , 救得番 , 但個牌無裝防水, 濕咗 , 不久個牌乾番 , 但係自動碎裂  

評分

查看全部評分

把佢升級啦!包足金殼
多謝分享

頭像被屏蔽
找過另一個牌吧 :"必打"
標榜( 刀槍不入 ) ~~~ 入咗 !

符管太多, 牌自然"重" .
有料的一,兩支符管已夠,
睇吓d老牌 或 龍普多必打就知啦 .

我哋係要師傅( 超強精神力量 ),
唔係<物質力量>, 帶牌時間長就
明白我講咩.....無講"絕"壞話,
尊長唔係必打卦

頭像被屏蔽
但點解明明救生員咁多機會接触水都唔整防水?
貓妖 發表於 12-12-2013 15:11
但點解明明救生員咁多機會接触水都唔整防水?

X2
必打擋險真係一絕,龍婆絕必打我都有一面,下次請牌記得包防水殼
axe 發表於 12-12-2013 11:49
找過另一個牌吧 :"必打"
標榜( 刀槍不入 ) ~~~ 入咗 !

學習了
精彩, 多謝分享      
其實救生員唔係咁多落水救人事件 , 一季可能得一次或者無 , 多可以3-5次 , 坐更台唔使落水 , 但自己無裝防水殼係因為自己懶 ... 一日推一日'