新會員登記
搜索
樓主: KeithLaw@FB

擔心中...........

頭像被屏蔽
Van310 發表於 28-11-2013 12:10
各位師兄,如果唔做壞事,難道古曼童都係正牌?
請指點...

古曼真是有正
主要都是 看看師傅 偏向 及 供奉 者
請到正法古曼是助佢積功超渡
要是幫他  不是找他幫
不要破法 那就是功德

我記得我見過師兄是這樣說  
韋拿 發表於 28-11-2013 11:56
正法高僧做的當然是正牌,間廟係陰廟會唔會係你睇錯??

韋拿師兄,我都係聽番黎,因為我係一個新手!
KeithLaw@FB 發表於 28-11-2013 12:20
韋拿師兄,我都係聽番黎,因為我係一個新手!

多爬文係好事黎,可以學多D,有問題可以拎出黎大家討論
你們的觀點是錯,我已經超過對佛牌十年的經驗,我收藏了不少佛牌,今日看見這位師兄說,有什麼骨頭或動物骨,我以往探望與一些龍婆,凡事有骨頭及骨粉已經有怨,點解唔給予他們往生或超度呢.?這樣已經是陰法,龍婆是作大家尊重,不要把正確觀點影響別人, 難道你帶住這些牌,就可以至理名言,是正常,你們不可能把聽到所有種種的事情,作給別人參考,只會加害別人...正確來說,真正佛牌是沒有骨頭或動物屍體,你們帶了佛牌是什麼作用呢,?
KitJacks@FB 發表於 28-11-2013 13:24
你們的觀點是錯,我已經超過對佛牌十年的經驗,我收藏了不少佛牌,今日看見這位師兄說,有什麼骨頭或動物骨,我 ...

師兄,咁龍婆碪布做的2555聖銅必打都係屬於陰牌????
KeithLaw@FB 發表於 28-11-2013 13:48
師兄,咁龍婆碪布做的2555聖銅必打都係屬於陰牌????

但我請番黎時,佢話係用廟銅做,就算我爬其它文,全部都話成份係廟銅,無話加左其它骨灰之類的陰野,咁其實我呢塊必打有無加左其它陰料落去制造?
韋拿 發表於 28-11-2013 12:47
多爬文係好事黎,可以學多D,有問題可以拎出黎大家討論

多謝韋拿師兄的指導
KeithLaw@FB 發表於 28-11-2013 13:53
但我請番黎時,佢話係用廟銅做,就算我爬其它文,全部都話成份係廟銅,無話加左其它骨灰之類的陰野,咁其 ...

師兄,很多龍婆做法不一樣,他們制做過程你會看到嗎?我亦見過做正牌或陰牌過程,若用廟銅,也可以加花粉及屍骨,他們煮銅的過程,已加入,大家也未必睇到,若果用開屍體或骨作牌,萬中冇一不變, 其實真正佛牌的力量,係給予導人向善,求財勿請吧...!!我只會尊重正確觀念
KitJacks@FB 發表於 28-11-2013 14:10
師兄,很多龍婆做法不一樣,他們制做過程你會看到嗎?我亦見過做正牌或陰牌過程,若用廟銅,也可以加花粉及屍 ...

我就係唔想帶塊有陰料成分的佛牌!!
Van310 發表於 28-11-2013 12:10
各位師兄,如果唔做壞事,難道古曼童都係正牌????
請指點...???

你要先搞清楚先  古曼童係正嫁,不過有D不法商人張碌曷當成古曼童比人供請