新會員登記
搜索
樓主: 小小球迷

[其他/冠蘭] 第一次去佛牌店

旺角就無暈嘅感覺,但元朗有一間就堅係暈!!!
都幾得人驚喎
Thx for share{:7_358:}

講真,我都有同樣經歷,我之前曾經出過一個post,關於「古曼」的,就係在先達3/F某間店!!

話說當時(2013年9月)的我,從來沒有接觸佛牌,但有次行街時經過先達3/F某間店,第一眼就即刻比尊「古曼」吸引住,當時店員仲將佢比我睇,我見到佢好可愛同埋好似有感應,之後我開始有少少頭暈,放低左之後走人。

事後(2013年11),連續有四晚,夜晚睡覺時,聽到有D聲同有感應,好似叫我去搵佢,我就同之前一齊睇過呢尊「古曼」的朋友,再去呢間店睇下。

但在我去個間店前,剛好我同呢個網站結緣,知道「古曼」係陰的,新手亦不好接觸,當我地再見到呢尊「古曼」,當時是沒有感覺,亦自此之後,晚上沒有再聽到或感應到。
想請教多少少野,我見有D店,佢地會點香,其實D香會唔會引致「頭暈」架。??
{:6_324:}{:6_324:}{:6_324:}
{:7_345:}{:7_345:}{:7_345:}{:7_345:}
嗰間嘢係咪有狐仙牌嗰間呀?
JohnnyWong@FB 發表於 13-1-2014 00:53
想請教多少少野,我見有D店,佢地會點香,其實D香會唔會引致「頭暈」架。?? ...

覺得可能有d關係。試過入去一間賣泰國物品的店鋪,剛巧見到供左尊古曼,無耐就覺得頭暈,但之後發現,古曼前面亦點了香,所以覺得也可能是受到煙的影響。至於旺角商場果幾間,自己都晌櫥窗出面睇過,可能自己心神定(知道一定唔會同佢買),所以無咩事
程子傑 發表於 5-1-2014 15:59
旺角就無暈嘅感覺,但元朗有一間就堅係暈!!!

邊間?{:6_322:}