新會員登記
搜索
樓主: 黃偉雄@FB

大自然佢無理禁我言。佢濫用職權。請其他版主平反

黃偉雄@FB 發表於 5-11-2013 18:16
**** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ****

師兄,我諗你首先唔好高估咗古曼既能力,佢絕對唔可以將你本身冇既野變做有,例如:你本身個人係冇橫財命,就算你帶一千幾百個古曼或者佛牌都係唔會中六合彩。
就算件聖物力量有多強,亦不表示你坐喺屋企就有錢收。
以上例子你要首先明白,人生當中總有起跌,不論是好是壞都要過,好的生活是靠自己努力,而不是請幾個古曼就能改變。所有人都敵不過因果,昨日既因;今日既果。今日既因;明日既果。佛牌就好像調味料一樣,可以令你本身有既野變得更加的好,就好像煮餸一樣,如果只有調味料,沒有原材料,怎可煮成一餐飯?
這是人生的大道理,希望你能慢慢參透,切勿因一時之快而行差搭錯。

評分

查看全部評分

回復 贊好 3 反對 0

多謝甘多位師兄講解
古曼的事又學多左野

評分

查看全部評分

一路走好 不要再見
仲有我提一提你 唔好同人講你養古曼抄股票 我怕你比人笑到屎忽都黃
抄得股票既人都係成年人啦 都唔化既

評分

查看全部評分

本人無養任何古曼  但正信正念是否應用正確方式傳達給人 樓主養古曼態度錯誤 是否應給予他正確觀念

禁言或禁訪不能解決此事

以上全屬個人觀點
偉雄可能請左假古曼所以無反應{:7_352:}
回復 贊好 1 反對 0

頭像被屏蔽
小小球迷 發表於 6-11-2013 01:35
本人無養任何古曼  但正信正念是否應用正確方式傳達給人 樓主養古曼態度錯誤 是否應給予他正確觀念

禁言或 ...

師兄所言,本人也明白
禁言或禁訪只是他的不斷糾纏吧了
成件事由頭到尾大家也看了由最初禁言一個月到禁訪
到有師兄代求情也轉回禁言3個月,到最後再禁訪
都是不斷糾纏著,對嗎
時情係時候告一段落,該版友已另開acc繼續享用Unite,希望佢明白各版友都係出於好意
韋拿 發表於 6-11-2013 11:01
時情係時候告一段落,該版友已另開acc繼續享用Unite,希望佢明白各版友都係出於好意 ...

被ban 的人 一般不會再有可能回來的
亞特蘭提斯 發表於 6-11-2013 12:53
被ban 的人 一般不會再有可能回來的

琴晚見到歡迎新會員XXXX,所以以為佢再回來{:6_296:}
如果我係你屋企個古曼,我都唔敢現身啦,
一陣幫唔倒你求財,你唔比反我食咪捉蟲,
供古曼,期實係你倒幫佢多過佢幫你囉,
唔係洗q做咩全家總動員一人供個抄股就得啦
我地咁講咁做係想你知道古曼是什麼和龍婆督做出來是為什麼

評分

查看全部評分