新會員登記
搜索
樓主: vespawai

[討論] 點樣先叫夾個牌呢?

呢啲真係可遇不可求呢

呢點我好同意!{:6_327:}
正如人黑起上嚟,又點會揾到風水靚地一樣~
hook282000 發表於 15-8-2011 21:26
我基本上全部都夾,因為如果有唔順既事情,
我會用另一個角度去睇件事.......咁就會變咗事事稱心啦 ...

師兄所言,非常認同。所以到現在為止我也沒有佛牌感覺是不順。除了(崇笛)帶了一個星期便除下!感覺真有點黑仔!可能遲點才佩帶會較好吧!不知道了!也不知道是不是我用了藏香上香給崇笛所以有問題。我只是上香三數天已感覺好像不順,可能是心理作用吧!現在帶佛牌較隨心,用平常心佩帶便行了!當然也是要用心去感覺一下佛牌才行。現在正學習跟佛牌怎樣溝通!祝各位帶佛牌帶得開開心心吧!
rr1628rr 發表於 9-11-2011 11:22
師兄所言,非常認同。所以到現在為止我也沒有佛牌感覺是不順。除了(崇笛)帶了一個星期便除下!感覺真有點 ...

我個人認為,黑仔可能是因為孽障所影響,而並非佛牌的影響,
我相信大師製造佛牌都係想佩帶者能事事順利,平平安安,凡事皆有因果!
"今日既因,明日既果,萬般帶不走,唯有孽隨身!若然未報,時晨未到!"
因果循環就好似種田一樣,種瓜得瓜;種豆得豆!
如果做了壞事, 自然會有惡果! 做了好事, 自然會有好報!
做了壞事之後, 就算之後再做幾多好事都唔能夠抵消,
就好似放了一粒種子在田中, 日後便會長出植物......
所以我們可以從現在開始,多做一些善事,為自己種下福田,讓將來可以活得更好!

rr1628rr 發表於 9-11-2011 11:22
師兄所言,非常認同。所以到現在為止我也沒有佛牌感覺是不順。除了(崇笛)帶了一個星期便除下!感覺真有點 ...

黑仔係幫你除障,同上香無關,信我,多做善事迥向,同要信你帶緊既牌
此post令人獲益良多。
基本上威兄提及的1及2的方法我都試驗過,到現在我都係合眼緣就供請,朋友送的就無得講啦。我亦試過佩戴超過九個的佛牌去做試驗,但我現在最多分三條鍊最多6至7個牌去試!因我職業問題已經試驗出了一些結果。(此乃本人意見,如有不同意見請各位師兄丶師姐作出討論,好讓各位同好多一個參考)
我先講我的職業:夜場∼酒吧的士高1�不適合∼招財類~龍婆銀(財佛)(當晚打交及多多煩事一D都唔順,唔訓氣再試結果一樣...又打交重要大大鑊個隻)投降唔帶,龍婆卡sam自身牌(又係無緣無故的麻煩事),士嘩Lee(龍婆耕)(旺佐上半場下半場水靜河飛).2/適合~招財~咩冷唷夢(現在還在佩戴,旺到飛起),龍婆come噴的周所佛(多謝威哥先!唔係賣廣告,只好說一個字------勁!佩戴后好好生意!),龍婆冠自身牌,龍婆Tim(肥添)四面神,龍婆多必打.避險類全部冇問題,由其是龍婆沉朗的特括及龍婆絕的蜜蜂一期只可以說.....勁!因為前一陣子公司打大交,我一D事都冇.

那些不合適的~我都一一追問了一些師兄丶姐及泰國朋友而得出結論~龍婆銀一般都只在家用花及水供奉,夜場人事不而佩戴上班(泰國朋友提供),龍婆卡sam自身牌及卡sam自身牌因大得的龍婆有機會不喜歡此工作環境!

評分

查看全部評分

無刻意去夾,想帶邊個就邊個,so far無乜唔吉利
感謝分享
回復 贊好 反對

能夠搵到與自己夾既師傅或者牌真係可遇不可求呢
回復 贊好 反對