新會員登記
搜索
樓主: JasonHo@FB

[坤平] 龍婆讀人緣坤平後魯士相花粉 佛歷:2556

多謝"阿樹TEI"師兄,好多嘢都要慢慢黎{:7_364:}
thanks for sharing, good story.

補充返之前既資料,我心信"命裡有時終需有,命裡無時莫強求"好多嘢唔係話一撻即著,需要時間磨練,可能只係過眼雲煙,但真係帶咗佢,異性緣真係多咗,雖然未知結果係點,但人際關係真係好咗,我所講唔係話嗰塊佛牌一定可以幫到你,而亦需要自身心態係正面,唔會立壞心腸。到最後都係學信佛既人講,放低執著,多做善事{:7_352:}

即係泰南果位波坦讀{:6_304:}
頭像被屏蔽
JasonHo@FB 發表於 5-11-2013 17:37
補充返之前既資料,我心信"命裡有時終需有,命裡無時莫強求"好多嘢唔係話一撻即著,需要時間磨練,可能只係 ...

"命裡有時終需有,命裡無時莫強求"睇得咁通又帶佛牌? 工作/事業/愛情/生死也可隨緣吧 .
好多方面<佛教>係好積極架, 不過
多用於((臨終服務))唶, 原因係近火 ,
救咗先 ~

至於積極做人方面, "牌--助緣"已幫你,
師兄可能見到對方唔係^^靚模級^^, 所以隨緣咋{:4_99:}
el8840696 發表於 6-11-2013 23:56
即係泰南果位波坦讀

正確.....