新會員登記
搜索
查看: 1352|回復: 2

[轉] 李x持笑話 (少少18+)

<<開門>>
一日,精神科醫生大力想探探D精神病人狀況有冇好轉,於是就隨手拿了一枝筆在空氣中畫了一道門:「邊個可以將呢對門打開,就可以見返親人。」
於是,肥谷就使勁咁踢對門,田雞則對著門破口大罵……
只有小如靠著牆,睇住田雞和肥谷,自己不禁偷笑。
於是大力就滿心歡喜咁問小如:「點解你唔去試開門?」
小如:「他們點可能打得開對門呀?」
大力:「點解呢?」
小如一邊冷笑一邊在口袋裡拿出一條鑰匙,仲好得意洋洋咁話:「因為鑰匙響我度!」
大力:「!?#%@*」

<<中招>>
一日,兩架車發生擦撞,車主大力同肥谷都一齊落車睇有冇咩損傷。
大力睇一睇架車,就說:「好彩我地都安然無羌,架車都冇咩損傷。正所謂不打不相識,
而我地就不撞不相識!老兄!駛唔駛飲啖酒定一定神?」並遞上一瓶酒。
肥谷估唔到大力咁寬宏大量,本來打算追究大力做乜失驚無神停車,但見大力咁鬼死好禮貌,
故此欣然地接受,並且大啖大啖咁飲。跟住就問大力:「喂!好正呀!你呢?要唔要返啖?」
此時大力展露笑容:「好呀!不過等警察唻?鬻琤摯捸I」
肥谷:「!?#%@*」

《勇敢》
大力與小如剛剛看完一齣美式英雄片, "極速六十秒".
小如話:「um……我第日個老公有個男主角o甘勇敢就好Lor……」
大力:「放心o! 一定勇敢過佢.」
小如:「真o既? 點解?」
大力:「我諒個男主角都唔敢同妳拍拖La! 妳老公肯娶妳, 仲唔勇敢過佢?!」

《愛的決擇》
大力問肥谷:「有兩個女仔, 一個好有錢, 個樣就麻麻, 一個冇錢, 但我真係好鍾意佢, 你話揀邊個?」
肥谷:「梗係揀鍾意o個個啦! 愛情邊度講錢Ga!」
大力:「嗯……你o岩!」
肥谷轉頭問:「係呢?……你個有錢女住邊? 做兄弟既, 兩脅插刀! 我好樂意幫你哽o左佢先.」

<<衰多口>>
田雞o向和合石火葬場做o左十幾廿年, 經驗老到, 但係最近俾人炒o左.
肥谷就問:「做乜俾人炒?」
田雞:「無, 講錯o左一句說話LOR!」
肥谷:「o華!講句乜o甘大鑊?!」
田雞:「我上次衰多口, 問人o地屋企人: 想要幾成熟o丫你o地?」

<<老豆係邊個>>
有日, 二世祖大力o向條街度吐痰, 俾衛生幫小如捉住,
小如話:「依家charge你隨地吐痰.」
大力好囂張o甘問:「妳知o吾知我老豆係邊個?!」
小如諗o左一陣:「o恩...先生, 我真係幫你o吾到, 乜你阿媽冇同你解釋清楚?!」

<<牧師與修女>>
正值戰亂, 敵軍四處強暴婦女.
修女小如:「點算o丫牧師!?佢o地殺到o黎o啦!」
牧師大力二話大說, 一拳打到小如塊面踵o左一撻.
小如:「做乜打我o丫牧師?!」
大力:「我費事見到妳o甘開心個樣o丫!」

《釣魚》
大力見田雞拎住一塊鏡去岸邊。
大力奇怪問田雞:「喂!你做緊咩呀?」
田雞:「冇呀!釣魚囉!」
大力:「你有冇病呀?用塊鏡唻釣魚?」
田雞:「唔信你畀一百蚊我,我釣畀你睇!」
大力半信半疑畀左一百蚊田雞。
田雞:「0拿!當你一見到有魚,就用塊鏡反射佢個樣,佢一見到自己個樣就會嚇到暈。咁你咪可以捉佢囉!」
大力:「黐線!咁都得?!咁你今日釣到幾多條魚丫?!」
田雞:「嗯……計埋你,今日都畀我釣到六條架!」

《衣櫃裡的男人》
精神病院急症室。
肥谷:「醫生,我懷疑我老婆有精神病呀!仲係好嚴重添呀!勞煩你去睇一睇佢丫!」
醫生:「你冷靜D先,你先話我知佢有幾嚴重?」
肥谷:「佢D衫雖然唔係名牌,但成日都驚有人偷佢D衫呀!」
醫生:「咁有咩症狀丫?」
肥谷:「有日我早左放工返屋企,發現我老婆請左個唔著衫既男人企0係衣櫃唻睇實佢D衫呀!」
醫生:「@#$%&」

《死刑》
話說大力、肥谷同田雞三人到非洲旅行。到了某一部落,見天色已黑,於是就在該部落休息。
三人夜遊,無意間偷窺到正在洗澡的酋長夫人,亦被發現了。三人因此被捉,酋長大怒。
酋長問大力:「要死還是要被彈老二?」
大力心想:死不如活著,就說:「彈我啦!」
過?髐@陣,遠方就傳來大力淒厲的叫聲。
酋長又問肥谷同樣的問題,肥谷又係咁諗。但酋長的回答卻是:「捉去彈一百下!」
一會,大家又聽到更肥谷更淒厲的叫聲。
終於輪到田雞,田雞心諗:死?鬫n過痛餐死啦!於是佢就答:「畀我死啦!」
於是酋長下令:「捉去彈到死為止!」
田雞:「*#%?@!」

《驗身》
小學生大力與小如在醫院等候驗身。小如由入醫院門口開始就喊個不停,大力不勝其煩,
終於忍不住開口問小如。
大力:「喂!小如你喊乜鬼呀,喊到收唔到聲?」
小如:「我一陣間要驗血呀!」
小力:「咁又點呢?」
小如:「你唔知!果日肥谷驗完血,佢同我講,驗血果陣,個護士會用隻手捉實佢隻手指,
然後用塊刀片,割落隻手指度,再用手大力咁擠佢隻手指,等?囍摨w出唻,然後再搽響塊玻璃度,
稍為諗下
都知道一定痛鬼死人啦!唔喊就有鬼啦!」
「嗚!嗚!……」大力一聽完唔知為乜突然喊起來,而且喊到豬咁款,喊得比小如厲害十倍。
小如十分奇怪問大力。
小如:「大力,你為乜喊呀?」
小力:「我好慘呀!一陣個護士要同我驗尿呀!嗚!嗚!……」
支持

thx so long