新會員登記
搜索
查看: 3000|回復: 13

[其他/冠蘭] 一次真人真事後第一次接觸佛牌

我係帶佛牌既新手黎 以前一直係咁撞到個D朋友仔,每到鬼節 或者去旅行會感覺到D朋友仔,就好似每次去住酒店都走唔開住尾房既命運,最記得係一次去韓國,諗住去玩下跟團,又唔係D咩特別恐怖既地方,唔會有咩"特別事"發生啦(因為以前住親酒店都會比朋友仔搞住),點知我到左酒店房後(又係尾房),好正常咁放低野準備出去,出到夜晚後反去,我房既野無啦啦自己汁好晒,同.....我房中既大小櫃都開晒,就好似唔太歡迎我咁,見慣依D野既我都驚左驚,但無辦法沒有房可以更換,因為第一次咁不適,之後同左導遊講左依件事後,(佢自己有帶佛牌,好似可以幫到我)佢留左一個像比我地,(依家大概記得好似叫巨靈神),個時好好奇,佢係床頭撞左三下,之後就無咩事發生,我都覺得無咁驚
就係個時開始接觸到依方面既野,之後慢慢認識左,自己帶,帶左之後都無咩再遇到D朋友仔啦 唔知關唔關事啦 但我信帶左之後真係帶比我好多安心

評分

查看全部評分

宗教信仰係可以帶比人平靜,心靈得以偎值,但千萬不要過份迷信,佛牌只是輔助,始終要自佩戴者的福報,但見師兄佩戴左之後事事順利也都鄧師兄高興
回復 贊好 1 反對 0

韋拿 發表於 2-10-2013 23:59
宗教信仰係可以帶比人平靜,心靈得以偎值,但千萬不要過份迷信,佛牌只是輔助,始終要自佩戴者的福報,但見 ...

多師兄既意見
hv photo ma???
我既牌既相?
頭像被屏蔽
Thanks for sharing...
{:7_365:}{:7_365:}
多謝分享
咁開心