新會員登記
搜索
樓主: toms2468

古巴杰士那2543蝴蝶後人緣鳥

已pm
本文章最後由 亞特蘭提斯 於 7-9-2013 00:52 編輯
toms2468 發表於 7-9-2013 00:25
大人,十分確定是2543,絕對是師博早期作品並跟原裝盒,

我第一次見 2543 有呢種顏色既配合, 亦都係第一次知原來有呢種顏料上色加上上色技巧風格特殊
跟據我收藏蝴蝶多年也甚少見到早期作品有跟廟盒

由於此帖有版友投訴 而各下回復本人查詢的答案為絕對早期作品 同時本人實在則疑件牌的資料真偽性
而且價格非常 本人要求各下48小時內 提供足夠證據 證明此牌真偽
過期不能提供 自動扣減交易分1分
能提供證明加回交易分1分
期間暫時停售
希望樓主可帶給我們一個學習的機會

亞特蘭提斯 發表於 7-9-2013 00:45
我第一次見 2543 有呢種顏色既配合, 亦都係第一次知原來有呢種顏料上色加上上色技巧風格特殊
跟據我收藏蝴 ...

想問大人需要哪一類資料去證明?
本文章最後由 亞特蘭提斯 於 7-9-2013 01:41 編輯
toms2468 發表於 7-9-2013 01:37
想問大人需要哪一類資料去證明?

2543 圖鑑應該有收編或佛牌工會驗牌證明
大型比賽名次證明

不接受師傅傳授合照
PM, please!
請PM{:6_292:}
可唔可以影個古裝寺廟盒黎睇睇八掛一下
pm.............
亞特蘭提斯 發表於 7-9-2013 01:40
2543 圖鑑應該有收編或佛牌工會驗牌證明
大型比賽名次證明

本人並冇任何資料提供但係
如果有版友投訴的話
我亦希望以公平的嚟計
我想我亦應有權力去知道此版友
以咩理據去證明此牌是假呢?
如果大人你有意見的,而大人對收藏蝴蝶牌亦有熱誠的話

相信大人對真假蝴蝶有一定的認識
我亦不介意帶此牌與你見面
並給你檢查
始終對真假蝴蝶的分辦亦只有幾點
我不介意和你一起去討論
但經過現時我去檢查此牌後
但到現時我依然會堅持此牌是真品的立場
師博亦曾經講過市面上90%都並不出自他本人手
而早期蝴蝶在芒芒牌海當中要搵真品亦後難
而且版主也未必見過每一塊真品蝴蝶
所以得罪句
蝴蝶的顏色配搭大人未見過
並不代表冇呢塊牌
所以此觀點我覺得有啲奇怪

評分

查看全部評分

本文章最後由 亞特蘭提斯 於 7-9-2013 22:25 編輯
toms2468 發表於 7-9-2013 21:27
本人並冇任何資料提供但係
如果有版友投訴的話
我亦希望以公平的嚟計

好吧 你唔能夠提供證明 我就減你交易分吧
以你既講法 我應該唔好做管理 因為我無見過晒泰國所有牌 我無責任幫你驗牌 牌係你賣既 證明係要你提供 我幫你睇埋驗埋 不如我賣
只要有人覺得件牌資料有問題 邊個都可以投訴 只要有任何一位管理人員認同 就可以要求有提供證明
你證明唔到 唔能夠代表D資料係假也不能代表真 放件牌資料真假都確認唔到 減你交易分合情合理合法

你明知 自已唔能夠提供客觀既證明 就唔好一開始咁主觀咁答我"絕對是師博早期作品"

回復 贊好 1 反對 0