新會員登記
搜索
查看: 4907|回復: 27

[組合] 润物细无声·感恩··分享财龟及五眼四耳佩戴感受··

話說,有好事應該低調,講左出離就唔靈··不過本著佛祖無分你我既關懷,我決定義無反顧地分享一下我既經歷
小弟屬虎,今年犯太歲,至今為止運城跌跌撞撞
雖說平時不作惡,仲比較熱心去幫人,維護身邊朋友等等
可惜始終抵不過犯太歲既威力,小弟有投資外匯黃金白銀股市等等既習慣
年初到6月份左右,所有既金融相關投資,基本上都系虧損,可以講,一買入即刻直線插水。。
總之,黑到你唔信,4月份可以講系大傷,算得上系破產··
禍不單行,連正職上都同上司關係搞到水火不容(雖然上司極品,距同公司上下都搞唔好關係),每日翻去雖然只求做好自己本職,其他少理,不過可惜我成為箭靶,無事都會比距搵事噴··我會據理力爭,所以每日都會吵一吵,咁樣既情況下,工作邊有好表現?

前段時間,結識左權兄··
權兄介紹左我戴財龜,同時我請埋五眼四耳翻離助一助我既投資運··
剛開始戴的一段時間,感覺無咩特別,咩特別事都無發生··
可能系之前虧損到怕,所以我都只系關注外匯黃金白銀既走勢,而無落單

直到今個星期,我複出操盤,你地覺得會系咩情況?
財龜同五眼四耳無令我一下子暴富,不過系我自己親自分析同努力之下,小倉位操作,成個星期落離,計計埋埋,我帳面盈利左180幾歐元··所以我標題用左潤物細無聲離概括
雖然唔系一條大數,不過我一筆虧損單··對比之前,買入無兩分鐘價格直線下插,身價眼白白睇住縮水,我覺得已經系好大既轉運
同時,正職上我去左新既環境,遇到新既同事同客戶,對比之前,雖然工作壓力會更加大,不過個人貌似比以前有衝勁,好像做到最好,做出成績,有D任務逼到最後兩日必須完成既,我自己都急,又好幸運地,一個下午已經完成大半··業績比以前好··
講到底,有自己既努力,同時我覺得佛祖,財龜同五眼四耳都幫助左我··
為此,我懷感恩之心寫下本文,感謝佛祖,財龜仲有五眼四耳,仲有幾年之前一直陪住我既澤度金··
善事功德,我地應該發心地做,從心出發,用善意去改變身邊既人,能力之下幫助更加多既人··行善積德好重要!
最後,我會講,有機會我會攔住介紹我戴財龜同時,教左我好多佛理同做人道理既權兄離錫···呵呵呵···

最最後,分享財龜同五眼四耳既圖片···
P8318543.JPG P8318545.JPG P8318544.JPG

評分

查看全部評分

做人最緊要心地好,上天知道自然有回報{:1_1:}
人夾牌.牌夾人!
回復 贊好 1 反對 0

无错,希望继续夹落去
hook282000 發表於 31-8-2013 22:49
做人最緊要心地好,上天知道自然有回報

过得自己过得人,咁先可以问心无愧

評分

查看全部評分

回復 贊好 1 反對 0

師兄!請問你係兩個一齊帶定三個一齊帶定分開黎帶呢?
chanwaiman 發表於 1-9-2013 02:53
師兄!請問你係兩個一齊帶定三個一齊帶定分開黎帶呢?

师兄,我系前后挂,前面财龟,后面五眼四耳