新會員登記
搜索
查看: 1498|回復: 15

[高僧自身] 屈硬碰幻????龍婆澤南??????

話說....6月個轉泰國之旅....最後一站係 龍婆澤南既屈硬碰幻

咁今次無BOOK車...又唔想坐巴士...所以就坐的士....搵左幾部的士終於有一部肯去啦...同左佢講來回~

之後....一個鍾後....下....咩事.....到左? 明明個半鐘多少少嫁WOR....

一落車...就知大獲.....好野 去錯寺廟~~~~~~~~~~~ 無理由呀....明明講好屈硬碰幻 奇怪奇怪

原來....有2間寺廟同名....要去龍婆澤南個間....個司機唔去....咁無計啦....都黎左....咪周圍行下囉....點知....

間寺廟雖然好大....但無影都無隻.....突然有個龍婆走出黎...問有咩需要幫忙....咁就話佢聽其實去錯寺廟...

而家係到參觀下....咁當然....都係個句...去到寺廟緊係睇睇有咩佛牌可以供請啦.....點知個龍婆話呢間寺廟無佛牌供請嫁....

之後失望之際...龍婆叫我地入去傾下計.....傾傾下龍婆話每人送一個佛牌比你地啦....

PRA ATIKARN KHON INTASARO
WAT JAMPAKEAW

另一塊係銅色 不過無影相

之後重問左龍婆一D關於撞鬼點算.....龍婆話呢個世界無鬼嫁....所以唔洗驚....

我聽到之後呆一呆...之後龍婆接住話....如果真係見到鬼 就念呢段經文 或者 念LP XX 名號啦

相信好多朋友都想問呢位龍婆叫咩名.......好問題....好問題..... 我真係唔知....

9月我會到呢間寺廟捐錢比龍婆及呢間寺廟.....有興趣師兄可以聯絡我

評分

查看全部評分

回復 贊好 0 反對 1

好野,一切随緣,得到好聖物
呢個世界冇鬼{:6_306:}{:6_306:}{:6_306:}

哈哈...如果真係見到鬼就叫LP法號 / 念經

呢啲叫錯有錯著!。
咁會去龍婆澤南間廟嗎?
dondon 發表於 20-8-2013 23:40
咁會去龍婆澤南間廟嗎?

9月個轉會去

支持支持!!!