新會員登記
搜索
查看: 2023|回復: 11

[求教] 係咪應該請個藥師佛呢?

屋企嘅長輩哩幾個月小毛病不斷,睇醫生做過檢查都話無咩事,
連屋企嗰幾隻寵物都久病未愈
自己最近都身子麻麻,又因為運動整傷個膝頭
有d想請個供奉型嘅藥師佛放屋企
請問各位師兄師姐覺得合適嗎?
或者可以俾d意見我嗎?
合適 選擇藥師佛比較特別 沒有咩=邊間廟比較好比較出名
最重要係你和你屋企人看過專藥師佛感覺如何 有冇舒服既感覺 合唔合眼緣(靚唔靚)
如果真係要推介 我就推介LP TIM的 不過已經係天價了
請個藥師佛 + 多唸藥師經...還有多做善事
亞特蘭提斯 發表於 9-8-2013 08:57
合適 選擇藥師佛比較特別 沒有咩=邊間廟比較好比較出名
最重要係你和你屋企人看過專藥師佛感覺如何 有冇舒 ...

學習了
阿樹TEI 發表於 9-8-2013 11:49
請個藥師佛 + 多唸藥師經...還有多做善事

善事有做,同埋平時都有幫下人咁。
之前寵物們有事,有向崇笛許過願,如果佢地今個月頭好得返晒,我就會捐款俾d救助流浪動物嘅機構,但可惜無成願。
其實無成願的話,係咪照捐會好d?
rilakkuma522 發表於 9-8-2013 16:37
之前寵物們有事,有向崇笛許過願,如果佢地今個月頭好得返晒,我就會 ...

善事...不要求回報....功德更大....
善事多多都要日...可以的話無時無刻都做~~~
無話係咪照捐好D.....隨心~~

評分

查看全部評分

rilakkuma522 發表於 9-8-2013 16:37
之前寵物們有事,有向崇笛許過願,如果佢地今個月頭好得返晒,我就會 ...

我都試過隻貓貓有事,失蹤一次搵返,大病一次好返

兩次都有求願,兩次都靈驗..不過我一次向一堆牌求,第二次向擇度金求

個人分享..

希望你家人同寵物健健康康~~健康是財富
我都覺得健康好緊要,無佢好多野都做唔到
rilakkuma522 發表於 10-8-2013 01:24
我都覺得健康好緊要,無佢好多野都做唔到

照師兄咁講本人覺得會唔會係師兄有D唔乾淨的嘢·如情況允許可請多把滅魔刀·個人意見希望可以幫到你
可能對上一段感情嗰陣俾我前任隱瞞,無端端做左第三者都唔知。
佢ex非常之憎我,而佢地兩個亦因我出現而正式分手
但後來佢地有一堆人一齊去泰國玩,以我所知有去拜過四面神
話唔定有人祈求復合同希望我唔好過卦?
結果我同我前任好快散左,佢地亦好似復合返,而我亦頹左一段時間(佢地結局係點,我無理到,反正睇清楚前任嘅真面目就算)。
但四面神係正神,理應唔會達成d意圖唔好嘅願望架?