新會員登記
搜索

廟的正確名稱及路程~

阿樹TEI 發表於 16-7-2013 22:46
Wat Pradu Chimplee  你去左曼谷酒店 之後坐火車去到WONGWIAN YAI 站  坐的士5~10分鐘到

...

是BTS SILOM LINE的WONGWIAN YAI 嗎???
{:7_364:}{:7_364:}

??
阿坤唔係阿昆... 發表於 16-7-2013 19:33
龍婆沙礦~
龍婆多~
龍婆TIM~

龍婆沙礦 龍婆TIM~呢兩間係附近羅勇府預1日曼谷去兩至三粒鐘
龍婆多係曼谷市內過了河的舊城區龍婆了係佛統府尾曼谷去約兩至兩粒半鐘一早起程兩間都可1日去到
至於同龍婆沙礦 龍婆TIM要分兩日了
Wat Pradu Chimplee  你去左曼谷酒店 之後坐火車去到WONGWIAN YAI 站  坐的士5~10分鐘到
廟個泰文音好難讀如果佢唔明先去屈白覽再問人龍pual多(dog)音點去
阿坤唔係阿昆... 發表於 16-7-2013 23:15
是BTS SILOM LINE的WONGWIAN YAI 嗎???

無錯無錯
choi.2009 發表於 17-7-2013 10:21
廟個泰文音好難讀 ...

THX~~~~~~~~~~~~~~~@@@@@@@