新會員登記
搜索
查看: 810|回復: 3

出錯六合彩 亞視認衰

亞視日前俾租車公司入稟申請清盤,但亞視話清盤申請係「惡作劇式行為」。點不知前晚真係整咗單「惡作劇式行為」,就係直播六合彩時螢幕出錯,誤將特別號碼30號當成其中一個中獎號碼。噚日通訊事務管理局因為呢件事接獲兩宗投訴,唔知有冇人以為中咗頭獎而空歡喜一場呢?                                    
會調查交代                                        亞視高級副總裁葉家寶噚日喺新蒲崗出席宣傳活動就解釋:「對觀眾懷疑致歉,藝人(周嘉莉)讀出來正確,七個數字其中一個出唔到,所以個數字跳咗上去。話事前知道係無稽,現場有監票嘉賓,做足公正。」葉家寶相信係電腦程式故障:「我哋好重視呢個問題,會加強對藝人和工作人員培訓,我哋係好重視資訊準確性,會作出詳細調查和馬會交代,確保日後唔會再發生。」有「六合彩之子」之稱嘅蔡國威就話以前報六合彩都試過類似嘅電腦故障,好彩識得執生,佢話:「當時向觀眾講清楚電腦發生故障,再重複讀出正確嘅中獎號碼。」佢又話周嘉莉已經做得好好。

另一方面,馬會噚日亦發咗聲明,強調經初步了解後,係亞視嗰邊出問題。亞視呢輪頭頭碰着黑,唔通真係同佢個台慶logo有關?

登錄/註冊後可看大圖

亞視, 快D執左佢啦
龜龜 發表於 22-6-2013 19:59
亞視, 快D執左佢啦

等待城電