新會員登記
搜索
樓主: wingwing861114

[求助] 龍婆冠19支符通迦沙版冠崇迪佛牌 種多疑問

火.. [複製鏈接]

感激指教
wingwing861114 發表於 25-3-2013 13:33
感激指教

不用客氣
大家都在學習中{:7_347:}
{:7_352:}我觉得龍婆冠伯伯好惨{:7_349:}~睇得出距好辛苦~但系仲要同D牌商做所谓嘎开光~女牌商眼神里只有钱~

評分

查看全部評分

psaiiddw 發表於 25-3-2013 14:50
我觉得龍婆冠伯伯好惨~睇得出距好辛苦~但系仲要同D牌商做所谓嘎开光~女牌商眼神里只 ...

師兄,有小小誤會,果個五系女牌商,系我朋友,佢反泰國順便去廟幫我地班朋友請牌.    不過我朋友話龍婆冠大師身體好虛,去邊度都要護士抱或者坐輪椅!!

我可以講給你地聽,無錯好多物件都可以師父加詞 (boksat),不過有幾點要注意啦:
1. boksat時間太短,(一般都會經法,在廟佛殿開光最少幾天)
2. 這樣boksat,無經過大殿及法會,挾左係招唔反
龜龜 發表於 25-3-2013 12:53
你拿一塊假牌, 甚或一粒石春, 交給龍婆冠
他也會給你加持的
龍婆冠是高僧, 不是天神

龜龜 那你就不對了 LP KOON自言 只要有他法相的物件 都自動成為聖物 就算一張相都係
他也說過只要他卜石的佛牌 不論時間長短都有保護力

試過有一泰國司機忘記帶佛牌  遇上車禍 但意外發生後 氣車報廢 身體竟然全無受傷 最後發現車頭有一本LPKOON相片作封面的書放著

又有人試過 把一堆假牌交給LP KOON吹牌 轉手交比一個亞贊試牌 亞贊誤當真牌試槍 槍械發射不了

所以在師傅角度 所有佢加持過的牌都是真牌因此在廟中能請到2537做型的19金祟笛根本不出奇
能確定的在絕對不是"2537"年出的那一期 因為模型用料都根"2537"的不對
但我可跟你說這是真牌
可惜對收藏家而言 假牌,復刻版并沒太大收藏價值
亞特蘭提斯 發表於 25-3-2013 16:55
龜龜 那你就不對了 LP KOON自言 只要有他法相的物件 都自動成為聖物 就算一張相都係
他也說過只要他卜石 ...

師兄高見
wingwing861114 發表於 25-3-2013 13:14
師兄,你岩,有道理!!  但系塊牌系係廟入面請,系自已人留起,我朋友同廟內既人好熟,龍冠長期系醫院,系熟人通 ...

其實o係廟都唔一定請到真野,屈三岩到e家一樣有人賣緊手工其差既2547lp yim小超,2549 9仔同lp dae供奉型,賣家就係果d"廟內既人",真定假都無謂講,但拎到埋lp yim(或現任主持)度,佢一樣會幫你卜石~

評分

查看全部評分

亞特蘭提斯 發表於 25-3-2013 16:55
他也說過只要他卜石 ...

请问原版的2537年应该是什么样子的呢?模型和用料都应该是什么呢?
相片中龍婆冠明顯是在做運動,不是在辦法會開光。{:6_324:}