新會員登記
搜索
查看: 2198|回復: 5

[建議] 一個小建議

實我個人好鍾意,
友壇的聖物圖鑑,
並以各高僧為分類基礎,
我覺得呢個分頁可以幫到好多新手,
希望各位好好考慮,
能否增設!謝謝
實唔實行要等壇主決定

但本人有小小意見

留意近期的帖子,很多開帖的人連簡介也沒有,只是隨便將各類神佛名字列出

如要開設此聖物圖鑒,當然可行,但單靠一人的知識絕不可能

要將所有版友的知識集合才可行,希望大家能將自己的知識發放

令版友受益~佛牌知識永遠學不完~每人出一分力,大家能進步更快!

師兄,其實我都想講,成日見到d分享貼都係得圖片,一d資料都無,似貼圖多過似分享......
蒲公英 發表於 5-3-2013 11:44
師兄,其實我都想講,成日見到d分享貼都係得圖片,一d資料都無,似貼圖多過似分享...... ...

的而且確~ 但沒權叫人"必然"要簡介

始終知識屬別人,不能強行
認同,咁樣真係幫到好多新手,分類方面由分享者寫基本的資料,然後由該版的版主或版友修後,咁就{:6_327:}{:6_327:}{:6_327:}{:6_327:}{:6_327:}
accbaae4 發表於 5-3-2013 13:03
認同,咁樣真係幫到好多新手,分類方面由分享者寫基本的資料,然後由該版的版主或版友修後,咁就{:6_3 ...

不需太詳盡(如有當然更好)

都係果句~靠大家努力啦~~