新會員登記
搜索
查看: 1463|回復: 9

[求教] 黎緊下星期會去曼谷請問去邊度可以請到正宗真佛牌?

因為上年去過金佛寺,見寺裡佛堂內未有和尚及高僧,之後去左寺裡範圍內既一個小鋪請左,咁O唔OK?會唔會係假?同埋如果見到寺堂有和尚係咪就咁行埋去比佢開光或加持?之前見有人講話可以同D寺裡既僧人請佛牌咁就實係真,又係唔係呢?
謝謝.
想你都係搞清楚請佛牌來做咩先, 知道目的後再考慮其他資料.
除左廟既"供請處",任何人,店舖,灘檔都唔係100%信得過既~
廟內既供請處果d已經係真?其實都係想求黎安心~
可以去龍婆術廟請要入內

咁就即係冇咩要求啦, 咁捐d香油錢, 師傅比條經繩你仲幫你打結加持, 安心好多喎.

補充內容 (4-3-2013 19:02):
唔係唔比你請牌, 因不同牌除保護功能外都有不同特定功能, 只係怕你攪亂將來後悔對佛牌生唔喜歡既心. ..
又怕你走去向"祟笛"求財, 向'必打'求姻緣. 戴了"坤平"打官司....咁就......

請佛牌真係看多d資料, 明白想要咩牌先.

財寶天 發表於 4-3-2013 18:40
咁就即係冇咩要求啦, 咁捐d香油錢, 師傅比條經繩你仲幫你打結加持, 安心好多喎.

補充內容 (4-3-2013 19: ...

{:6_327:}
樓主真係要花d時間爬下文先好去供請,千其吾好因為想請而請,要了解各類佛牌既功能
如果蝴蝶牌呢?
yokiarthur 發表於 4-3-2013 22:08
如果蝴蝶牌呢?

除了本廟 全部都唔好請 (唔敢請+請唔過)