新會員登記
搜索
查看: 1301|回復: 5

依個世界有太多不自量力既人

要拿$33000的人工,就一定要有拿$33000的真功夫,你個人既商業價值決定你人工的高低,只有不斷自我增值才能安穩的站在頂端
如果比33000請個人,呢個人最少幫我搵50000
你個人既商業價值決定你人工的高低,
只有不斷幫老細賺倒錢,先可以立於安穩
你增值成點同老細無關,除非你增值完幫公司穩多左錢
如果唔係好快你會比個收30000搵49000打低...
基本香港社會低下階層京,就無半斤八両!我幫boss打理一問拳館!
每月幫公司賺十幾萬,扣埋月租師傅人工!佢每月淨袋五萬!佢都
都俾老底六干!另外!自己要賺多d用自己休息時上單對單!重要自己
揾客!但老底一日要教六堂先!加理日日十個鐘勞力!初頭教係興趣!
依家。。。。重要未計打比賽操练。。。。。。所以世上無學歷及家境不太好
!永遠望人遠一步!
我聽過有人講!一個傳說!傳說土地公公希望世間所以人都富裕及平等!但土地婆婆說道:已果每人都平等富裕!低賤工作就會無人願去做!例(倒糞,地盤,清潔。。。。。。)!所以土地公公願望實現唔到!所以世人只拜土地公公!好少拜婆婆!

我都唔知有土地婆婆=.=
自己冇本錢又點同人傾