新會員登記
搜索
查看: 4217|回復: 27

[佛教新聞] 四面佛名僧淫亂 師徒爆「來台撈錢的花和尚」

火... [複製鏈接]

登錄/註冊後可看大圖

泰國皇室指定的大和尚、四面佛名僧古巴蘇賓,在台灣有眾多信徒,被師徒踢爆私生活淫亂,破戒早已失去法力;蘇賓回應,所有指控均是子虛烏有,遭有心人士誣陷。

今天出刊《壹週刊》報導,蘇賓上月突然還俗,台灣信徒吃驚,1名虔誠女信徒赴泰國尋求真相,找到蘇賓的2名師父,才知他早已跟2名泰國女子有染,還以修「愛情法門」的名義,跟1名香港女子發生關係。

蘇賓本月27日再度來台赴彰化田尾辦法會,替信徒做法,12項服務樣樣都收費,其中光貼4片金箔,要價4000元。信徒痛批,「他根本就是個來台撈錢、養小三的花和尚!」

佢幾時做左四面神名僧

評分

查看全部評分

未世法時代,大家要好好保重
joey 發表於 30-1-2013 14:01
未世法時代,大家要好好保重

我抱住做好自己既心態

末唔末法係人去決定,每人出多一份善心

世界會改變好多
令我大吃驚呀!{:6_300:}
好彩無古巴蘇賓既聖物姐,宜家對古巴咩果D都唔是太感興趣·····
如果有古巴蘇賓既聖物都唔知點好囖{:6_326:}
真唔真架???.....

所以話呢!亂拜師父,唔見財都係小事,分分鐘比人用壓V差,又或者送PP陪你就唔好啦。有好多後生和尚既,可能由於唔同原因之下已出家,因此好多都過唔到錢同色呢兩關ga

頭像被屏蔽
{:7_359:}{:7_359:}
wallace1008 發表於 30-1-2013 15:50
真唔真架.....

轉載自YAHOO新聞

真假都好,作為過去式既僧人

應該識得避忌男女之間既關係

又唔見龍婆孔等高僧被傳?

空穴來風,未必無因