新會員登記
搜索
查看: 8233|回復: 61

琴日,有個女仔搵人介紹男朋友。

火... [複製鏈接]
琴日,有個女仔搵人介紹男朋友。以下係對話:
MM:幫我介紹個男朋友啦。
ME:你之前果個呢?對你幾好嘎,散佐咩?
MM:對我係好好,不過無錢,份工無前途!我同佢分佐啦。
ME:咁你想搵點樣嘎?咩條件啊?
MM:唔使好靚仔,要人好,最重要係有錢!
ME:咁幾錢先叫有錢?幾錢符合你要求?
MM:肯定有車有樓啦,有公司,要寶馬或者BENZ,
ME:哦,我識得好多,我地D車主基本上個個都開公司,而且我哋D車
唔差得過寶馬同BENZ。
MM:甘你唔介紹俾我識? ? ?
ME:介紹俾你啊?果D人要求好高,要夠靚要夠高仲要有氣質。我見到人
地D女朋友都係模特兒啊、明星仔啊或者好有氣質既OL甘喔。
MM:我自問都係靚女啊。
ME:但你企埋人地果個圈子呢? ? ?
MM:咁你即係踩我嗟?系咁啦,唔想同你講!
。 。 。 。 。 。
其實唔係我想踩你,係你唔踩唔得。
我要踩你,都要你訓系度嘎,你企得高企得直嘅話,試問我又點起到腳呢?
呢個世界,好多女人中意扮上菜,或者妄想自己系上菜。
一直嘆穩唔到好條件既男人。關鍵系,你為佐得到你想要既你做左幾多準備?你有幾多資本?你遇上一個好男人,你憑乜野去獲得對方讚賞?
你想穩找個身家一千萬,你自己至少也該有一百萬去襯翻人哋嘎。當然,我嘅
意思唔係指確切既錢,而係資本。
你既才華、學歷、職業、品格、樣貌身材、氣質談吐、知識閱歷仲有你嘅家底!
唔好著重處女,但保持純潔!等等都係做上菜既資本。呢D,都要靠自己
有男人對你好既時候你,你挑三揀四,吊高黎賣。當你覺得你個男人無前途既時候,
係咪都檢討下自己有無資本呢?
當你自己有資本既時候,更有資本既男人自然會搵上門,
使咩你自己搵得咁辛苦嗟。記住,上菜通常都唔外賣嘎!
好似我呢個女性朋友咁,覺得自己系上菜,要金盤玉盞先配得起,
咁既話,只能慢慢等,等到變隔夜菜咯。
一個自身唔努力,旨意曬個男人嘅女人,就算幾靚,都只能得到男人既歡心同錢,永遠得唔到愛同尊重。
呢個社會無論男女,個個都好現實,無人唔想過更好嘅生活,搵到條件更好嘅伴侶。
只不過男人無女人咁幸福。男人知道,我要得到呢一切,必須要自己去努力搵錢去實現。
-------------------------------------------------- --------------------------------
同樣道理,
好多男人都話要搵個樣靚身材正,條件好嘅女人做老婆, 但係你又有幾多斤兩??
同緊自己女友時, 又嫌三嫌四!
嫌人波唔夠大! 腿唔夠修長! 樣唔夠靚! 學歷唔夠高!工資唔夠多!
見到第個條件好嘅靚女果陣, 又朝三暮四, 搞曖昧關係!
多次約會靚女出來吃飯, 吃完就係兄弟面前嗮命:
"琴日,我同佐XX靚女去左邊度邊度吃飯"
"上星期,我同佐XX靚女去左邊度邊度體戲"
系兄弟面前,或者你會好有面子!
但係你咁做又有咩用?有咩用???你估佢地會同你過世咩???? 會同你挨?
咪傻拉!!!!!系度浪費時間,浪費金錢,浪費青春!
正一傻佬!多做D對你事業有幫助的事好過拉!
你憑咩去追果D條件好嘅靚女?而掉低你嘅正牌女朋友? 你有咩資本去追人哋?
你供得起人地每日一張S&K Ⅱ ? 你供得起人哋所有名牌衫?
男人啊! 男人! 對住面鏡,打開銀包睇下,自己有幾多斤兩,
無? 甘就腳踏實地,安守本分做人啦! 多D關心下你身邊嘅佢,多D愛錫你身邊嘅佢算罷啦!
其實揀伴侶同揀車一樣!當我哋開住部小車系條路飛緊嘅時候,
不時咁有好多寶馬、保時捷咁嘅靚車擦身而過,直至消失遠去......
貪靚嘅我哋不時咁回望同幻想! 黯然回過神來,睇下自己果部小車,其實我部小車都唔錯,
一直以嚟安穩、舒適咁車住我哋上山下海!不離不棄!直到永遠!
好多嘢都係可遇不可求嘅!望下就好啦! 千其唔好為佐試著件晚裝,而放棄佐件溫暖牌,
晚裝雖華麗,但最多只能著出嚟,系眾人面前嗮一嗮命,過眼雲煙,一迅即逝!
而且著起身會好大壓力"因為佢太貴重" !!
溫暖牌雖平凡但只有溫暖牌先可以俾倒舒服、柔軟、溫暖嘅感覺你,
系永遠嘅,唔變嘅,無壓力嘅!只因平凡先可以帶俾你純淨舒服嘅感覺!!

評分

查看全部評分

講得好!!!!!!!
給港女一個重擊

評分

查看全部評分

如是因如是果
自找煩惱…
要睇埋下半部呀
頭像被屏蔽
呢等女諗上腦,也最易比人騙
求其搵條友沖大頭鬼,做埸大龍鳳