新會員登記
搜索
樓主: dec

[五眼四耳] 分享下我的新佈罝...........~五眼四耳~

火.. [複製鏈接]

我都有d覺,無偈第一次请~五眼~就係恭奉型,由頭到尾都無諗過供奉,所以……別见怪!

補充內容 (4-11-2012 23:52):
第一次请~五眼~就係佩戴型....... Not 恭奉型 ......sorry !!
貓妖 發表於 2-11-2012 15:13
又話正宗d...冇供炭既?
支香又斜。又冇光
同埋,佩戴型有需要咁供嗎?

比你講完,即刻買个好d既 ~香爐鼎~,(之前斜果个其实係用嚟插香熏d香用,有—个好處係d【灰】会跌番落个野裏面!所以支香係斜插的……!)另外其实我都想猜个~五眼~供奉型,我怕請了返來,這个配帶型不知可不可以一起放在一起,又怕配帶型這个呷醋(可能纯粹自己諗多左……!haha)
ar_ta 發表於 3-11-2012 17:14
這個點香位,好像在點香薰般

yes .....Bingo ! 100 分
多謝分享......................
頭像被屏蔽
點解供奉型同佩戴型唔可以放埋一齊?
呷醋?家陣師兄你養鬼定養寵物?
貓妖 發表於 4-11-2012 23:55
點解供奉型同佩戴型唔可以放埋一齊?
呷醋?家陣師兄你養鬼定養寵物?

ok ... i got it !! .....thx ! 纯粹自己諗多左……!haha
多謝分享
不错不错,我也是佩戴式的,但是我现在就是供香薰,这样可以吗
木炭是那种烧烤的木炭可以吗?
{:6_312:}謝謝分享