新會員登記
搜索
樓主: pink

失業...

火.. [複製鏈接]
謝謝各位師兄
我也試過半年沒工作, 不用擔心, 如果有心找工, 一定會找到的,
出來工作,莫論高級或低級,第一樣要學識既就係忍,work hard、準時 + EQ夠高先有作為
我也信命理, 但要知道算命不只是一種說法, 派別不同, 時代不同, 也要看當事人性格和現況去分析的......
說你沒工作命, 如果你常想著, 咁你一定無工作命, 找不到工作.....
可能你朋友看了什麼派別依書直說, 但有時這些也可解作工作會較多挑戰, 不像有些人平步青雲

當然, 我有些朋友是少奶奶命, 畢業後做左幾年就生仔嫁人, 可能樓主成為賢妻良母才是終身職業也不出奇......{:7_364:}

我講咁多, 其實是想講, 命理只是大概藍圖, 但當中可以有好多野是不會發生的! 知道不好的事, 如不停的給自己負能量, 就自然會發生一連串不好運的事! 反而, 抱著正面心態去計劃, 預防和面對, 那件事出來的效果便很不同.....

除了正面思想, 多行善真的是有幫助的! 以我自己為例, 去年幾位算命朋友都說我和父母某些月份健康有問題(分別用八字和斗數, 同樣地說明那個月, 有什麼病要關注, 要檢查), 我沒有擔憂, 反而提醒更注意健康, 以及不時身體力行做善事, 慶幸的, 所說的沒發生, 而少病也很快無事了!!

我明白當聽到不好的分析是唔開心! 除非你真的打算等嫁, 只要你想工作, 路可能不易走, 但也一定會找到, 一定會慢慢的改善!!! 佛牌會幫你, 但你的思想點諗才是重要{:7_365:}!!

唔好意思我咁長氣, 祝好運{:7_359:}
ar_ta 發表於 27-9-2012 23:01
我也信命理, 但要知道算命不只是一種說法, 派別不同, 時代不同, 也要看當事人性格和現況去分析的......
說 ...

多謝師姐

我一直都系順其自然,只是失業后有小許失落,現在好多了,東家唔打打西家咯,仲後生,有手有腳,唔通真系等屋企人養 等嫁咩!
希望在明天 我都SD左好多EMAIL出去但無一間有打比我...
但自問我既工作經驗唔差 我相信時候未到 耐心等候吧!!!
pink 發表於 28-9-2012 00:52
多謝師姐

我一直都系順其自然,只是失業后有小許失落,現在好多了,東家唔打打西家咯,仲後生 ...

以你的口吻,似乎想等嫁多d呢
始終果句,think positive, 多行善,必有好運
加油!{:7_364:}
ar_ta 發表於 28-9-2012 11:19
以你的口吻,似乎想等嫁多d呢

等嫁都要有人要先得嘎師姐你想太多了!!!

都系工作,靠自己實際D