新會員登記
搜索
樓主: hook282000

56K上網一問......

火... [複製鏈接]

大約12年前,我果陣用緊和記56k上網,
玩緊台灣石器時代online封測..應該係2000年咁上下,果陣讀緊中三,  之後玩網絡三國先開始申請左pccw 3m寬頻,同樣斷線到九彩.,
印象中當時個icq仲係用緊 icq 98版本(msn都未流行),  部電腦仲係windows 98, (成日藍畫面), INTEL P3 CPU 700MHZ, RAM有幾多都唔記得了

果陣斷線都係斷到七彩,但我照玩, 習慣左就無問題...哈哈, 開個tvb網頁,等到蚊訓先至開到,但開到個網之後係好滿足.
依家叫我唔上網,我一d問題都無,可以隔幾個月上一次網, 仲好添, 可以遠離網癮,

如果有一日個世界再上唔到網,都唔會影響到我生活,小弟欣然接受{:7_364:}
反正當年無網上果陣,都係走落街買隻老翻cd,入面有好多game玩,入落電腦, 打d:/install......跟住有好多野比你裝黎玩,好滿足架啦
我地出世果陣都係乜都無,連最基本黑白gameboy遊戲機都百無, 生活同日子都係一樣咁過, 不是嗎

評分

查看全部評分

哈哈!56k................強{:6_296:}恭喜恭喜{:6_295:}

早期D, 未有56K上網, 係買磁碟落去電腦舖抄GAME,
再早期D, 個陣電腦螢幕仲係黑白畫面, 果時用緊5點幾吋個D磁碟, 果陣D GAME都好好玩, 我大概係小學4~6年級咁上下..
果陣都未有ZIP DRIVER, 電腦光碟機都未普及, 燒碟機更加未流行.....
再再早期D,電腦都未有, 就要講返去走落街打超任既日子, 仲有GAMEBOY
哈哈哈,諗返起都回味無窮

就算依家無晒手機,無晒上網,無埋電腦,遊戲機,坦白講我都生存到, 跟本一開始兒童時期係乜都無, 一樣日子過得好開心{:7_346:}

評分

查看全部評分

改變唔到。。。為有忍下啦。。
師兄原來過左泰國呀?打算長居泰國?
改變唔到。。。為有忍下啦。。
師兄原來過左泰國呀?打算長居泰國?
成大事者必须一個字"忍"

評分

查看全部評分

光纤吧~{:7_348:}
冇辦法,唯有耐心等待!
頭像被屏蔽
去網吧