新會員登記
搜索
樓主: 達摩大師

幾多網友己為人父母?

火... [複製鏈接]
回復

頭像被屏蔽
亞特蘭提斯 發表於 3-9-2012 12:01
當然~
enjoy my life

{:6_327:}
回復

達摩大師 發表於 3-9-2012 11:59
隨緣,不過係香港住屋真係一個好大既問題

還有一個個人觀點, 本身算是考順父母, 但仍有好多改進地方, 如一個不能盡心去考順父母的大人去教一個小朋友去考順, 可能是一件難事

回復

未嘗為人父母者~

我覺得依家既香港, 睇唔到未來......
樓宇係個好大的問題, 教育也是....
依家D教育, 重點在於教勁深又用唔著的生字, 多過教育佢地點做個人, 推什麼國民教育, 不如做好D公民教育吧{:7_359:}!!!
晌依家呢個社會及自己現況, 自問未能給予一個好的成長環境{:7_365:}
回復

頭像被屏蔽
piggy915 發表於 3-9-2012 12:14
還有一個個人觀點, 本身算是考順父母, 但仍有好多改進地方, 如一個不能盡心去考順父母的大人去教一個小朋 ...

知道自己缺點既人都唔會差得去邊,仲可以教自己既子女唔好重覆自己既錯
回復

頭像被屏蔽
ar_ta 發表於 3-9-2012 12:15
未嘗為人父母者~

我覺得依家既香港, 睇唔到未來......

依家個香港真係冇得救,CY比DONALD仲差
回復

達摩大師 發表於 3-9-2012 12:22
依家個香港真係冇得救,CY比DONALD仲差

係呀~所以暫時心理質素及現實情況, 不容許多想.....
唔係話生就生, 生出黎再算, 雖然朋友成日話, 平有平養, 貴有貴養! 我同朋友講笑話, 依家教仔最緊要, 係一人一IPAD, 有左呢D電子產品, 才能教他們
依家成個大氣候都唔健康, 身為父母當然會盡心教, 但唔駛搵食咩, 加上個教育又攪成咁.........

隻狼整到香港愈來愈差, 黎近投票也沒有動力, 投任何黨派都不見得會改善!!!
回復

單身, 將來既事將來先算
回復

ar_ta 發表於 3-9-2012 12:30
係呀~所以暫時心理質素及現實情況, 不容許多想.....
唔係話生就生, 生出黎再算, 雖然朋友成日話, 平有平 ...

一圖代千語

評分

查看全部評分

回復

嘗未為人父母者
回復