新會員登記
搜索
查看: 3830|回復: 21

[討論] 如果大家食肉丸時,咬左一啖先知道系牛肉丸,你會...

如果大家食肉丸時,咬左一啖先知道系牛肉丸,而剩低嘅牛丸 身邊嘅人都唔會幫你食左距,你地會選擇馬上吐翻出來,唔食!還是避免浪費食物,將咬過嘅牛丸都食埋呢?

這裡不存在任何提前問清楚這是什麽肉丸等等這種情況!!!
心想: 仆街!中招了!
行動:然後吐出!
亞特蘭提斯 發表於 24-7-2012 12:14
心想: 仆街!中招了!
行動:然後吐出!

試過了, 但心不會說 : 仆街!中招了

最直接就是說 : Holy cow 較為貼切!!!  然後吐出來 (用詩文的方式)

P.S Holy Cow 是什麼意思?

1.         billy : holy cow ! have you gone loony or something
比利:天哪! 你瘋了還是怎麼了?

2.         holy cow ! look at the size of that car
天哪! 看那輛車多長啊!
我會直接吐出黎唔食
我都會選擇直接吐出唔食
餘下未放入口的會比朋友食
如果事前係唔知嘅話,係冇問題嫁,知道之後,你嘅反應先係最重要
吐出
{:6_325:}吐出黎唔食
你知師傅們係化緣返黎的食物,原則上人地比乜佢地就要食乜架嘛,有一次上廟幫手,姐姐煮左下午茶比我地食,點知一食,大鑊,有腩汁同腩碎,但食物係化返黎,姐姐又有心,我地成班都唔牛,唯有當唔知食晒~~~{:6_321:}