新會員登記
搜索
樓主: kaian025

[天神] 因為拉胡...

带啦壼就好似有一個保護性氣場圍住自己,戒口好緊要,不過心態上都要調整一下,心地要好,過到自己過到人係一個好重要嘅因數

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽
師兄,小弟想強調一點,為何你講是泰佛
佛教流派中無出過泰佛這派別
不知師兄曷否一位佛教徒,定係一位帶牌人士
如師兄係佛教徒,請多點認識自己的宗教
在斯里蘭卡,緬甸,寮國,柬埔寨,以去到中國雲南部份地區,
如傣族,布朗族,崩龍族等,
都稱為南傳佛教或上座部佛教
用的語言是巴利文

{:6_319:}唔好意思AR師兄....我平時同D朋友講慣左
我平時同佛牌友係講小乘佛教/南傳佛教
SORRY><
{:6_327:}{:6_330:}
chungkimfung 發表於 23-7-2012 07:45
带啦壼就好似有一個保護性氣場圍住自己,戒口好緊要,不過心態上都要調整一下,心地要好,過到自己過到人係 ...

戒口 >>> mean 在背後講人壞話 ???
頭像被屏蔽
男朋友???
背後講人,唔得,心想,((盡量))唔好!越強力嘅拉壼,就越要守以上依介兩樣嘢,所有佛,神,仙,係唔會幫人去改變人,但係就會慢慢改變信佢地嘅人,引導佢地行正路,做好事
chungkimfung 發表於 23-7-2012 22:44
背後講人,唔得,心想,((盡量))唔好!越強力嘅拉壼,就越要守以上依介兩樣嘢,所有佛,神,仙,係唔會幫人 ...

師兄 答單問句 帶祟迪 同 坤平 又有冇咩野要守?

當然唔係啦==
了解佢地,就自然會知有咩要守