新會員登記
搜索
查看: 7054|回復: 27

[求教] 佛牌同供奉型有咩分別????

佛牌同供奉型有咩分別????
供奉型勁D??
無話邊款勁D
大小size問題

(等其他高手答)
佛牌係帶上身,供奉型係係屋企供奉
供奉型可以照顧全家上下 佛牌唔係唔得 不過效果唔太明顯
最大差别估计就是供奉型没法随身带出街
供奉型力會強啲(嗰人認為)

佛牌...只係師父用法力加上心咒....開光....其實最大作用係改變佩帶者自身磁場,當然有些人帶左有好多不可思異嘅效果,但小弟就冇試過,但我女人就帶咩牌都好受...真係因人而異...我自己覺得帶左牌之後唔好咁多阻滯就算喇~~其實我覺得佛牌只係幫到我人生十分之一,但已經好足夠

供奉型要供香,供香即係代表個神會落嚟(純粹個人見解),個神落嚟自然你會同佢訐願,等同你請兩個工人,一個比飯佢食,一個唔比,當然有飯食果個會落力D啦~~
咁當供奉型係有飯食果個工人.佛牌就係冇飯食果個~~咁你話邊個會落力D喇?
我覺得供咗供奉型可以唔洗帶牌都得到庇佑
佛牌跟身靈驗度會高d
但特發意外會帶佛牌好d,再者可格绝靈界朋友,所以佛牌會贴身d,始終有師父念力保護,到宜家都係做佛牌多過供奉型,如果講到有供奉型可晤帶牌其實可以,但必須修到心中有佛,好似師父咁,但有時人會犯戒,可能佛已離去又或者跟本未到,自己都可能唔知,咁就要靠師父念力保護(佛牌)

評分

查看全部評分