新會員登記
搜索
查看: 16845|回復: 70

[分享] 鬼仔长大后会代替主人 (轉)

火.. [複製鏈接]
鬼仔是会长大的,不能养久的,过一段时间就要超度他了。因为当他长大后会代替主人的,曾经有一个事件,好像是发生在泰国的。一位妇女家里有供养一只鬼仔,也养了好几年了,但有一天晚上睡着觉的妇女半夜醒起来正要下床时竟然看见另一个自己在房外,吓得他马上回床睡到了第二天告诉丈夫后就去请求法师求救,法师知道后马上做一场法事帮鬼仔超度。法师说幸好有及时发现,不然当他真的有一天代替你的话分分钟连命都没有。

唔知大家點睇呢?

評分

查看全部評分

冇咩睇法,唔養咪冇事啦!

評分

查看全部評分

唔了解,总之阴物,我系点都唔会掂既。

評分

查看全部評分

{:6_324:}{:6_324:}最好不要掂吧

評分

查看全部評分

咁養古曼會唔會架{:6_323:}
對陰物唔熟,冇野好講{:7_365:}

評分

查看全部評分

機本上唔贊成養鬼﹐人都控制唔到人﹐何況一個普通人點可以控制到鬼丫﹐今日幫你﹐聽日害你。

評分

查看全部評分

{:7_352:}太可怕了,原來鬼仔會長大嘅!!??
陰物我是絕對唔會掂嘅!!!!

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽

我想講就是這點,究竟是人台鬼仔定古曼
因為據了解黃衣古曼開光時還要古曼守五戎
會不會出事的是白衣古曼還是真的鬼仔
kit711 發表於 13-7-2012 12:48
咁養古曼會唔會架

古曼都會大,不過經由龍婆開光,應該會比較溫馴~