新會員登記
搜索
樓主: piggy915

飯局後一個月, 寫一下我對部份師兄師姐的感覺

頭像被屏蔽
踢死兔啦
頭像被屏蔽
點先?
飯局雖然剛過了一個月,  但有幸認識到一群對佛牌聖物佛學等的愛好者, 加上回來後每日上 Unitehk, 和一群師兄師姐網上聊聊, 已是我生活的一部份..

應承寫一寫我當晚對部份師兄姐的感覺, 我就不客氣囉, 以下純是個人感覺, 如讓大家不滿, 我都沒法子.

Ar_Tar: 當晚搞手, 是我早前第一位認識的女佛友, 從剩女變盛女再到醒女, 一呼百應, 人緣好, 當晚成功, 實在功不可沒, 訂台召集等工作, 做得井井有條, 相信下一次的飯局人, 非她莫屬. 或問題分釋又感到意...... 來 : "係" (音)

羅拉: 當我一坐下, 除了 Ar_Tar, 最給睛的就是羅拉, 90db以上噪音, 頭上頂著60年代髮型的女士咳著都能有90db中氣! 當時無人介紹, 而我在飯局前看過她的 post, 當中她提過咳到死去活來, 我膽敢認定她就是論壇大嬸拉, 感覺上她喜歡小朋友, 又和大部份的師兄妹們談得很投契, 相信她也是人緣超好的一個, 但是呢, 在壇上的說話其實不算很多, 每個 post / reply 其實都短短幾句, 和現實真人的健談有著明顯的分別, 及後和遲來的權哥你一言我一語, 坐在中間的我, 就像看溫布顿網球賽一樣, 頭要左右左右的轉著看他們的唇鎗舌劍

Voka: 就在我左手邊, 八號風球這種人是不能出外的, 沒多大機會和Voka 聊及後在甜品時間才能盡興盡言

自然: 我的不遠處就是大師兄, 無人介紹, 但一看此人, 就知非池中物, 見他坐得像一樣四平八穩, 初時不言不語帶點 cool, 及後人多了, 大師兄在百寶袋中掏出聖物, 讓在場美女為之雀躍

To be continued 有空再寫, 權哥, 壇主, 古曼仔, 貓妖
我都想八掛下
睇吓先
頭像被屏蔽
拉姑唔舒服所以先得90db咋~
如果佢冇事~我等電梯上來時應該可以o係樓下聽到而知道你地坐邊個位置~
頭像被屏蔽
voka應該係3號已經唔可以出街~
但落雨就唔怕~因為佢可以o係雨中隙縫中行而唔會淋濕~
師兄~那次發起兼吹雞人係kei哥呀! 我只係果幾日得閒又多事先插手咋~
下次可以俾其他師兄姐幫下手, 發揮unite的團結精神

話時話, 你唔講....我都唔知自己的口頭禪

不過呢~師兄你其實是個大好人, 幫左我唔少, 我相信你好快也是盛男, 有著豐盛的人生
其實拉姑真人,既健談又攪笑, 有佢晌到, 個飯局都開心d架

我負責點火啫,要有Ta姐幫手引線先掂