新會員登記
搜索
樓主: ahmomo02

[其他/冠蘭] 力泥 LEK LAI

頭像被屏蔽
師兄,,我完全無講過之後有縮小番...力泥只會變大不會縮小
頭像被屏蔽
ahmomo02 發表於 24-6-2012 16:30
不是連住 圓形石底就是假的!
就正如牌一樣,當然要裝入殻至可以万便帶上身 ,正如師兄粒力禮,唔裝殻,
事 ...

{:6_328:} 係某個論壇上有位師兄將力泥拆開..是連住 圓形石底..說是假的..最後俾人屌7!師兄你有咩理據證實連住 圓形石底就是假的??

這位網友  你被毒了!   

我咁諗,你這"力泥",會唔會其實唔係你朋友在泰國請架?  點解佢唔會放出? "力泥"播! 咁勁都放!{:6_321:}

20120624_163417.jpg 我的 探法寺 力禮!  請自己睇!   "力禮" 要點供 唔需要你教啦,多謝。
底部縭實係怕會掉落 . . . 現時有得供請的佛寺 . . . 都裝入鋼殻方便供請立刻配帶 . . . . . . {:6_328:} 我話你知 唔係囉!

金 都有純金 K金  電度金 . . . 都叫金

銀 都有925  泰銀 . . . 又叫銀

"力泥" 也有好多種  "冷角力泥" . . . 點供都係只會大 . . . 唔會起彩 . . . 靈性方面 . . . {:6_321:}

唔識既  見到咁上下款  "力泥"呀! "力泥"呀! 都會又請。

{:6_333:} 不過講得出,做得到! 話 600 就 600! 你話真架嘛!  我講明我會即場拆殼驗架! 假既話 . . . {:6_335:}
你OK 我OK! {:6_328:}

頭像被屏蔽
叫人食左佢好似唔係太好喎,如果係假既話你應該指點下依位師兄嘛{:6_319:}
ZING師兄?..為何你會覺得我朋友不是在泰國請的呢!?他是泰國人,他不去泰國請去那請?!他收藏的佛牌聖物我想也不會比你少!
算吧..我講咁多次你都聽吾入!
另外,至於佢用什麼外殼我不自評論,我記得朋友跟我說過,kod力泥不同其他力泥.低部不能空心.
對,冷角力泥會變大不會起彩沒錯..我的力泥也沒有變7彩只有變大了而已
還有,師兄!你真的有去過泰國嗎?kod力泥這好好的聖物給你拆殼拆骨是很不尊重他們國家的聖物,如果被泰國人知道必定會十分心痛!
師兄你這麼不尊重聖物,我沒有必要跟你面交!
憑師兄自己判斷是假的又將聖物拆骨!我無話可說!
頭像被屏蔽
這位網友,

我見你在這裡出第一個 post 就 post 件 "力泥"!  
咪大家多多指教喔! 定你覺得唔會有人問野? 就直接俾錢你呀?

我唔識架!  你識!   你咁諗無問題架!  

這裡唔係某個討論區,這裡歡迎理性討論!  你覺得你識咪大家交流下喔!  
我不是 覺得你朋友不是在泰國請的!  因為我直頭覺得係你唔知o係邊度買左舊"力泥"就放上來賣,以為這裡d人唔會出聲!

你講咁多次我都聽吾入耳,因為你冇point囉!  我講資料你聽,你又完全唔理!

"冷角力泥" 不是龍婆從樹林念經引出來的,係在 沙灘 / 岩石 挖出來。

而家通街佛鋪賣緊果D 就絕大部份係 "冷角力泥"!

"冷角力泥" 如果以 "金" 來做比喻 就好比 "鍍金" 係最低級別!    嚴格來講 好多 泰國人收藏家 都唔當"冷角"係聖物!

這位網友,我有冇去過泰國,請你自行爬文!

如果真金白銀  "買" 件貨 (因為我都唔當"冷角"係聖物)   唔比驗!?!?    咁不如叫人送錢比你算啦!  

泰國人供請佛牌 都用晒放大鏡   驗好晒   睇好晒先請架! 你資料搜集下知啦!

幾舊水 我當買件野 睇下你咩人!  抵呀!   不過睇來你心虛!  還好重算有dd良心!

共勉之啦!
頭像被屏蔽
Mo_Wong 發表於 24-6-2012 17:19
叫人食左佢好似唔係太好喎,如果係假既話你應該指點下依位師兄嘛

一大佢就乜都散晒啦 {:6_321:}

{:6_327:} 指點緊! 佢聽先得架!
希望大家理性討論{:6_319:}