新會員登記
搜索
樓主: hook282000

[崇笛] 分享 白泥廟做義工 師傅結緣的崇笛

無趕人走,只不過叫人唔使幫手佢地做晒喎,不過一陣就成班唔見左囉!
盲俠 發表於 6-6-2012 00:31
好靚!後大棠廟龍打傍

依尊師兄們講係牛潭美個師公,下面先係大棠的師公喎,唔係咩???

結緣 2.JPG
我兩個都有呀 ~ {:6_294:}
好特別的彩泥紋。好特別的崇迪佛。好有意義的一塊牌。
為了得到佛牌而去做義工?..............唉!{:6_309:}

評分

查看全部評分

rr1628rr 發表於 6-6-2012 09:39
為了得到佛牌而去做義工?..............唉!

大有人在啦!!!
頭像被屏蔽
{:7_358:}{:7_358:}
好靚又有意義!{:7_352:}
miumiu 發表於 6-6-2012 12:09
好靚又有意義!

多謝欣賞!!
頭像被屏蔽
rr1628rr 發表於 6-6-2012 09:39
為了得到佛牌而去做義工?..............唉!

這也是佛家講的方便法門 ,
唔怕你痴唔怕你呆 , 最怕你唔來 ,
大師借用 : ""人的貪念心""幫他們積功德之餘 ,
                 從中建立人之間互信友誼, 當然 , 不多不少
                 也有點利益問題 .... 就讓給他們做吧 !
                 這些"佛牌"是(紀念品), 又不是<古佛牌>,
                 對嘛 ?!