新會員登記
搜索
查看: 2640|回復: 19

[求教] 新手··各位師兄幫下手·唔該

想請牌··系網上穩左好多資料,發現D人話好多假牌,搞到依家我都唔知去邊度請好,(去泰國無時間),想系度問下各位師兄你地除左去泰國,或者系香港請,有邊個網站可以請到真牌呢?皆因我系系大陸既.大陆D实体店好多漏野兼价钱高得离谱。再有我系想请人缘·同事业运既。麻烦俾D意见···多谢晒各位····
嘻嘻··等紧各位···
其實無論實體舖或網上/中國或香港或者星、馬、泰等地區都有可能有假牌出現,其實只要妳識睇,去邊到請牌都係一樣!
你可能會話:"新手唔識睇!" 當然呢啲係要用時間去慢慢研究啦,好難一時三刻話比你知點樣睇,而且每個牌既真偽分別方法都有唔同!
如果你係新手,建議你可以先請一啲新牌,因為新牌始終無咁多假野,另外就係新牌唔會太貴,就算係假都無咁傷.
其次就係要搵一啲相熟或者係信譽良好的賣家,咁就可以比較放心一啲!

評分

查看全部評分

多谢晒··
{:7_358:}
對於內地牌店,我都深有體會。我得閒既時候最鍾意去行下牌店。搵下D笑點。

關於請牌。hook282000師兄講的相當到位了。邊度都唔敢話100%冇假。只可以話可信程度高與低。

網上。淘寶我可以好負責同你講可以否決。其他,至於系unite還是其他網,需要你用時間去慢慢深入瞭解,去分析。去對比。

實體店,廣州大部份都口碑麻麻地。亦都有口碑較好的,但價錢都唔會平。

女仔帶牌,事業,人緣,非要雙結合,我推薦坤平佛,南帕亞。又或者必打佛都唔錯。
請之前做個資料搜集先

就算出牌人都未能100%確認真假
人緣坤平比較好,請牌講緣份,隨眼緣吧,真假真睇天意,邊到都有可能假,新手最好請D平牌帶,千其唔好以為貴一定好,舊一定勁,新舊都睇師父同用幾耐時間加持及有冇經過大法會,貴只係有人炒賣,當然都有可能係好牌,但好易有假同對新人黎講就唔需要,因新都有好牌,所以小心
大陆實體店真系好多漏野··
問題我地五系實體店同淘寶請真系認真五知仲有乜辦法···
哎··宜家大陸真系乜都無樣系真材實料既···

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽

有時間可以黎香港行下呀
Mo_Wong 發表於 5-6-2012 21:29
有時間可以黎香港行下呀

之前都有成日有过香港···
但系依家上返工少好多 咯···