新會員登記
搜索
查看: 2326|回復: 18

[求教] 可鄰貓bb!

可鄰貓bb!昨日同太太去深圳東門行下,經過-列賣寵物概商鋪,梗系睇到唔舍得走!睇下睇下,眼角邊見到一貓貓,好似好怕人咁,似系塭地方匿-样,再望下,咁污糟,又再睇真d,对眼咁概??問人之下,原黎貓bb系其中-寵物店当垃圾掉出黎,因為有病,稔住讓佢自生自滅,听了後,心想,真系一点人性都冇!重做寵物生意??人呀.....................?

於是同太太抱起佢,放入溝物袋,飛的士去寵物醫院!醫生睇後,就話睇下過唔過到今晚,過到就睇佢听日疴唔疴到臭臭,食唔食奶粉!都冇問题概,生存机会会大大增加!畢竟貓bb太小喇,只有-个月到!希望他/她大步跨過吧!不過眼睛就不大樂觀.........!

作為佛陀弟子,本人好希望大家為可鄰貓bb念經迴向,祝佢身體健康,雙眼冇事吧!

南無阿弥陀佛!
南無觀世音菩萨!
南無地藏王菩萨!

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽
合十!
快幫佢唸經 回向比佢

我已念了!我知他定能撑過去,就只怕对眼睛................!
作為佛陀弟子,本人好希望大家為可鄰貓bb念經迴向,祝佢身體健康,雙眼冇事吧!
慘!希望隻貓B冇事

南無阿弥陀佛!
南無觀世音菩萨!
南無地藏王菩萨!
頭像被屏蔽
2隻眼好似發炎咁啊,真係慘喇..好彩貓仔遇到師兄你
醫生話佢雙眼好唔番?
由佢自生自滅, 果d人有冇性架{:6_335:}
亞特蘭提斯 發表於 31-5-2012 01:02
醫生話佢雙眼好唔番?

醫生話好大机以後会睇唔到野!我-定会盡力..............!