新會員登記
搜索
樓主: rambo23

最近大家甘多人分享自己隻寵物,我都分享我既松鼠9.。。。

rambo23 發表於 29-5-2012 11:59
而家太肥啦,要逼佢減肥先得。。。。。

每日同佢跑吓步。
有冇磅過幾重。
羅拉 發表於 29-5-2012 12:17
每日同佢跑吓步。
有冇磅過幾重。

日日有湊佢落樓散步,冇磅過啊,,,,,不過好明顯系肥仔啦,趴響地下,有時候轉個身都好辛苦。。。
rambo23 發表於 29-5-2012 14:39
日日有湊佢落樓散步,冇磅過啊,,,,,不過好明顯系肥仔啦,趴響地下,有時候轉個身都好辛苦。。。 ...

佢瞓係地下﹐你向下望住佢﹐肚仔左右有冇肥肉突出?冇就keep住體重﹐有就做吓運動。
{:7_361:}{:7_350:}
好得意
羅拉 發表於 29-5-2012 15:01
佢瞓係地下﹐你向下望住佢﹐肚仔左右有冇肥肉突出?冇就keep住體重﹐有就做吓運動。 ...

肚腩就冇,我只養過一隻狗,經驗都唔系好豐都,但肚仔就好圓咯。。。。而家唔識跳噶啦。下下要抱。。。

多謝多謝{:6_316:}
rambo23 發表於 29-5-2012 15:38
肚腩就冇,我只養過一隻狗,經驗都唔系好豐都,但肚仔就好圓咯。。。。而家唔識跳噶啦。下下要抱。。。 ...

老狗係動作開始慢﹐冇病冇就可以。
我個女肥到突咗兩舊肉﹐試過減肥…可惜失敗…
羅拉 發表於 29-5-2012 15:56
老狗係動作開始慢﹐冇病冇就可以。
我個女肥到突咗兩舊肉﹐試過減肥…可惜失敗… ...

狗仔減肥有咩好方法呢?