新會員登記
搜索
樓主: ZING

[求教] [ 又見19金 ] 朋友女友在澳門請到的 19金,請幫忙分辨真偽!

11 U幣 回復本帖可獲得 1 U幣獎勵! 每人限 1 次
ZING 發表於 29-5-2012 01:13
明白!

"加持亦最好揾原廟師父"  

最好一定係原廟既師傅ga啦! 當然,自己有認識既師傅 佢又有法既都可以揾佢幫手既既
頭像被屏蔽
ZING 發表於 29-5-2012 01:23
司徒法正  : 真係會出事架嘛!

唔同既宗教 某情度上唔太合適一同加持。除非已上報天神獲得批准 例如金龍王使用道法和古巴阿里亞查使用佛法一同開光,又例如曼谷華人齊天大聖廟宇 跟泰國僧人共同加持聖物。呢類型既共修 一定要事前得到批准 唔係事後話加持就加持 唔係既話一定撞法 真係出事的
小木蘭 發表於 29-5-2012 00:52
其實復刻版未當一塊新出廟既牌師傅加持完未平時d牌咁帶囉,,無咩問題
一樣有師傅應有既力係到,係眾人覺得番 ...

又唔可以咁講 如果你用老牌既價錢請左件服克版 你個心都唔happy啦 ,可況一般人係唔能夠分別有否加過持
頭像被屏蔽

回帖獎勵 +1 U幣

想知真偽 , 咁多間酒店 , 是彈找幾間入住就知堅定留 ,
洗物要我哋"隔mono觀牌" , 又唔拆殼 .

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽
axe 發表於 29-5-2012 07:35
想知真偽 , 咁多間酒店 , 是彈找幾間入住就知堅定留 ,
洗物要我哋"隔mono觀牌" , 又唔拆殼 . ...

想知真偽 , 咁多間酒店 , 是彈找幾間入住就知堅定留  {:6_327:}  叻仔叻仔!

"隔mono觀牌" , 又唔拆殼" {:6_337:} 面牌唔在我手 {:6_316:} 點拆呢 {:6_305:}

多謝回覆!

回帖獎勵 +1 U幣

亞特蘭提斯 發表於 29-5-2012 01:21
LP koon 係公認的阿羅漢級師傅 有瀉惡現象出現唔出奇 如果連續帶超過3個月情況未有改善者 可能真係同佢唔夾 ...

係未只要是LP KOON的牌一WEAR都會先黑一排先?

回帖獎勵 +1 U幣

甘多人俾左意見了,我就唔講乜了,送圖一張。

回帖獎勵 +1 U幣

其實我有一個問題:
點解明知呢個牌好多假牌,又多人中招,點解咁多人都重請尊牌呢?
請咗真係好多問題咕喎!
重有,帶佛牌個人好黑仔,咁你平時有冇做衰野先?

評分

查看全部評分

回帖獎勵 +1 U幣

redline 發表於 29-5-2012 12:13
其實我有一個問題:
點解明知呢個牌好多假牌,又多人中招,點解咁多人都重請尊牌呢?
請咗真係好多問題咕喎!

有好多人只係請名氣{:7_354:}