新會員登記
搜索
樓主: 羅拉

[佛壇] 我家小小的四面神壇~~又再擴壇

你個壇好正好靚好有氣勢呀
我都好想擴, 但家人唔俾!!
希望有日屋企人都信埋, 就可以好似你咁, 整個是是正正又有氣勢的佛壇

係喇~傾其它野, 原來你都去左九龍城(不過我地係即興去)
我地6點幾到, 8點左右晌雜貨鋪買野
ar_ta 發表於 29-5-2012 17:50
你個壇好正好靚好有氣勢呀
我都好想擴, 但家人唔俾!!
希望有日屋企人都信埋,  ...

慢慢嚟啦,起碼你屋企日依家都比你供魯士已經係好開始{:6_327:}
ar_ta 發表於 29-5-2012 17:51
係喇~傾其它野, 原來你都去左九龍城(不過我地係即興去)
我地6點幾到, 8點左右晌雜貨鋪買野 ...

個段時間我架車係雜貨舖個條街塞咗好耐車喎{:6_322:}
羅拉 發表於 29-5-2012 17:53
慢慢嚟啦,起碼你屋企日依家都比你供魯士已經係好開始

我依家搵緊佛祖供奉型, 始終晌屋企無尊佛祖都係爭d咁
星期日行過d牌鋪, 但唔岩眼緣.....真的可遇不可求

其實屋企有左個壇後, 家人健康及情緒都穩定左好多, 不過佢地唔覺之嘛
羅拉 發表於 29-5-2012 17:54
個段時間我架車係雜貨舖個條街塞咗好耐車喎

係呀~那天九龍城都好熱鬧, 好多食肆都要等位, 雜貨鋪都多人
ar_ta 發表於 29-5-2012 17:59
我依家搵緊佛祖供奉型, 始終晌屋企無尊佛祖都係爭d咁
星期日行過d牌鋪, 但唔岩眼緣.....真的可遇不可求{: ...

唔岩眼緣就算啦,慢慢再搵,一定搵到.

之前我供其他佛,陳生都係冇反應兼唔信.話我供好多野,香都唔上.

羅拉 發表於 29-5-2012 18:04
唔岩眼緣就算啦,慢慢再搵,一定搵到.

之前我供其他佛,陳生都係冇反應兼唔信.話我供好多野,香都唔上.

所以有時向壇前, 都講希望家人明白, 一起供奉(有時上香上煙, 俾阿媽話我迷信)
我覺得請神佛, 咩師傅都唔緊要, 最岩眼緣先首要
ar_ta 發表於 29-5-2012 18:06
所以有時向壇前, 都講希望家人明白, 一起供奉(有時上香上煙, 俾阿媽話我迷信)
我覺得請神佛, 咩 ...

起碼小咗話咗你啦.
羅拉 發表於 29-5-2012 18:22
起碼小咗話咗你啦.

佢都費時睬我呀
希望有d野成左願, 佢地就應該會順撻俾我擴壇