新會員登記
搜索
樓主: 肥仔熙

[其他/冠蘭] 肥仔熙的收藏集

火.. [複製鏈接]
結緣 佛祖 ( 正 ).JPG 結緣 佛祖 ( 背 ).JPG
一次經常到一間寺,有個師兄要送給我太太的,這應該是佛祖吧!

結緣 舍利祟笛 ( 正 ).JPG 結緣 舍利祟笛 ( 背 ).JPG

這次因為潑水節前要幫手到好夜,師傅送的舍利子崇笛!
結緣 金鐘寺 祟笛 ( 正 ).JPG 結緣 金鐘寺 祟笛 ( 背 ).JPG

寺內大師結緣,有人話阿贊多金鐘寺出品,但我從未見過唔係立體背面,可以多點提供嗎?

結緣 澤渡金 ( 正 ).JPG 結緣 澤渡金 ( 背 ).JPG

寺內一位師兄給我結緣的澤度金,有師兄講係屈扣柯2550
結緣 藥師佛 ( 正 ).JPG 結緣 藥師佛 ( 背 ).JPG

寺內師傅給太太結緣的!藥師佛

到一個師兄公司,他又結緣給我太太的木質人緣鳥
結緣手繩 1.JPG 結緣手繩 2.JPG

另一師兄送給我太太的!
結緣屈膠戰化2550象神牌(盒).JPG 結緣屈膠戰化2550象神牌(正).JPG 結緣屈膠戰化2550象神牌(背).JPG 結緣屈膠戰化2550象神牌(編號546).JPG

原本唔係送比我比,師兄見我太太好鍾意,又送比佢結緣呢!屈膠戰化的2550象神牌

一次到朋友鋪頭傾計都可以結緣呀!
結緣碌暗(2).JPG 結緣碌暗.JPG

一位香港土生土長的泰國朋友送比我老婆的!