新會員登記
搜索
樓主: ar_ta

[天神] 純粹呻下~工作的煩惱鎖碎事

係呀~
工聯會果d...係用黎試下玩下....
我都報過好多, 有d幾好, 有d就好廢.....{:6_311:}
撐得過就掂啦!硬淨!
ar_ta 發表於 26-5-2012 00:36
果個阿頭一日唔走, 一日都會亂
但...佢係唔會走的....

份工有冇野藉得留戀先??  
冇就.......{:6_331:}

如果唔影響到目前生活, 轉下工又無妨喎.......當開下眼界囉
唔捨得d戰友?  科技咁發達, 有電話, 有whatsapp, 點都唔會斷六親o既

始終健康緊要d, 你份工d工作時間又.........{:6_321:}

ar_ta 發表於 26-5-2012 01:28
係呀~
工聯會果d...係用黎試下玩下....
我都報過好多, 有d幾好, 有d就好廢..... ...

唔係廢既......唔夠PRO囉......其實可以再深入啲既......
佢地啲導師最叻係派NOTES & POWER POINT.......
非常好奇師姐份乜工好易病, 容易受傷又勞氣??其實好多嘢睇開D,忍一時風平浪靜,退一步海闊天空...沒有過不去的難關.......人開心與否,完全就系取決于心態...
加油呀,{:6_330:}{:6_330:}{:6_330:}
Zen 發表於 26-5-2012 01:34
撐得過就掂啦!硬淨!

謝謝師兄~
一日果個阿頭唔走, 呢段路有排捱
el8840696 發表於 26-5-2012 01:35
份工有冇野藉得留戀先??  
冇就.......

留戀咪同事同我d客仔囉~{:7_349:}
唉~以為無呢個阿頭, 天下太平, 開開心心
係黎左之後就日日返地獄咁, 好彩佢令我地呢班仲團結

轉工會好多考慮, 一來3個月通知期, 二來要做番呢類先跟得番人工, 但呢類....都係咁既返工時間, 甚至更衰.....
我依家先會睇下高一級有冇位先, 唔得先再諗.....{:7_356:}
rambo23 發表於 26-5-2012 09:30
非常好奇師姐份乜工好易病, 容易受傷又勞氣??其實好多嘢睇開D,忍一時風平浪靜,退一步海闊天空...沒有過 ...

謝謝師兄~{:7_350:}
我份工同打雜無分別, 性質就像懲教處+醫院, 不過有開心的地方, 所以以往未想過離開(我地有d同事, 做左10幾廿幾年, 但呢2年都想唔做)
我由熱誠工作, 到依家安守本份, 咩都忍住.....{:7_349:}

呢年處處挑剔, 或許是提醒自己不要太多意見, 亦想過是否是時候想清楚, 呢到係咪一直做落去, 還是去開拓其它的路向......{:7_365:}

謝謝師兄{:7_347:}

評分

查看全部評分