新會員登記
搜索
樓主: ar_ta

[天神] 純粹呻下~工作的煩惱鎖碎事

頭像被屏蔽
佛牌唔駛成日轉, 相信坤平相信自己

知道~
謝謝師兄~~
佛牌幫左我好多, 但我相信機會是自己找及爭取的, 只是.....不是每個人都可以瀟灑的離開.....
所以依家都在提升自己, 多點bargaining power去爭取...

但願.....暴風過後便天晴{:7_364:}
beattie 發表於 26-5-2012 00:53
佛牌唔駛成日轉, 相信坤平相信自己

明白~謝謝師兄~{:7_350:}
趁仲有時間做一啲自己想做既野,希望妳能盡快轉好啦!
hook282000 發表於 26-5-2012 00:57
趁仲有時間做一啲自己想做既野,希望妳能盡快轉好啦!

謝謝權兄~
係呀~我依家都有去學下野, 可能咁就開多幾條路.....
不過我返shift, 去學野讀書好難就....

有時諗, 工作不如意, 唯有工作以外搵野調劑平衡下, 個人會好過d~{:7_346:}
ar_ta 發表於 26-5-2012 00:59
謝謝權兄~
係呀~我依家都有去學下野, 可能咁就開多幾條路.....
不過我返shift, 去學野讀書好難就....

好呀,學下野絕對支持妳呀!!!
我都有學好多野呀,由烹飪,考古,心理學等等......甚至連新娘化妝我都有學呀!
而且全部都有証書呀~~~所以學多啲野係好呀!
我以前都係返SHIFT,我都可以上到堂,因為上堂都係一個星期上1-2次,
咁妳可以喺妳上堂嗰1-2日REQUEST收早都得呀,咁咪可以返學囉~
唔好再比藉口自己喇!!! 趁仲有時間行動啦~~~
hook282000 發表於 26-5-2012 01:09
好呀,學下野絕對支持妳呀!!!
我都有學好多野呀,由烹飪,考古,心理學等等......甚至連新娘化妝我都有學呀!
...

權兄~你好{:6_327:}{:6_327:}

新娘化妝我都學過, 上年就不時request更去做assistance, 依家就無lu~

你晌邊到學烹飪呀? 我都係有時上下workshop, 仍想學多d(因我唔識煮野{:6_318:})....

唉~我地一個月只可request 6日, 有時約人request左, 有時要request學工作上有關既野(強迫性要進修), 所以每月最多只可學一樣....

不過~我都讚成學多d野, 係自己得益的~{:6_337:}
ar_ta 發表於 26-5-2012 01:15
權兄~你好

新娘化妝我都學過, 上年就不時request更去做assistance, 依家就無lu~

烹飪妳上網SEARCH都大把啦,再唔係工聯會都有呀~
一係妳暫時一個月學一樣野先囉,學完一樣還一樣!
我之前都試過一個月學兩樣野,會好亂.....所以都唔太建議!
hook282000 發表於 26-5-2012 01:22
烹飪妳上網SEARCH都大把啦,再唔係工聯會都有呀~
一係妳暫時一個月學一樣野先囉,學完一樣還一樣!
我之前都 ...

知道權兄~{:6_315:}
我都係晌工聯會學下興趣班, 平平地去試自己的興趣有幾大{:6_295:}
ar_ta 發表於 26-5-2012 01:23
知道權兄~
我都係晌工聯會學下興趣班, 平平地去試自己的興趣有幾大 ...

係呀,如果興趣班的話,工聯會係OK既,如果深度研究的話最好都係去啲專科學校~