新會員登記
搜索
樓主: ar_ta

[天神] 純粹呻下~工作的煩惱鎖碎事

師兄, 再做同一類的工作, 其實有些情況也是一樣的.....
其中一個大問題, 我要3個月通知期, 我無咁大勇氣quit左先去搵, 也沒有工作, 會等自己3個月.....{:7_356:}

自己想過轉行, 但也要大勇氣, 畢竟人工都係個問題

所以~真係好多顧慮!! 唯有希望魯史大佬給指引吧~{:7_349:}

謝謝師兄{:6_315:}
轉工把啦~魚唔過塘唔肥{:7_364:}

謝謝基哥!
你都要加油~黎近你都辛苦喔{:6_312:}

謝謝你{:6_314:}
beattie 發表於 26-5-2012 00:06
其實試下戴坤平, 合適你現在環境

謝謝師兄~
其實我第一面接觸的正牌是坤平, 當時那新阿頭仍未來, 所以老細對我都ok, 有咩事都有計傾!
而班客仔亦對我好熱情, 令我工作量雖然大增(不會收入增加), 但做事都順~
亦帶過蝴蝶/士嘩lee, 工作上, 情況同坤平都相似.....

新阿頭黎左, 攪風攪雨後, 我便帶jtk.....
axe 發表於 26-5-2012 00:16
如果有經驗有食力 , 不防找機會見吓工 ,
睇吓外面世界 !  當然重要睇你是否"一家之主" ,
有大有細咁 .....  ...

謝謝你師兄~
你說得對, 我雖然不是有大有細, 但也有負擔...所以轉工是有很多考慮{:7_352:}
我工作上唔好得你好多,公司減差不多一半人工.我們改不了環境的,所以我們唯有改變自己了!裝備好自己再找一個屬於自己可落腳的地方吧
小小球迷 發表於 26-5-2012 00:41
轉工把啦~魚唔過塘唔肥

謝謝師兄~~
會考慮...會考慮{:7_350:}
雨後就有陽光,有因必有果,做多D善事種好過將一切希望全依賴佛牌,佛牌只係助緣,努力啦