新會員登記
搜索
查看: 18824|回復: 64

[坤平] 冇法解釋的巧合...最近帶坤平佛有感而發...

上幾周開始,暫時放底一直帶開既崇迪佛。而改帶某師傅的坤平佛。

此批佛牌,剛到我手就有較神奇的事情發生,之前系分享既時候講左下,未講曬。

大概就系我同一個道家有修法,對感應好強的FRIEND系街邊大排檔吃飯時,人哋送牌來俾我,車一停定,佢就即刻講,有一股好強力量,向我哋而來,當時我就呆左。。。當我摞到牌的時候,佢揸上手感應。。。話有一股氣,好柔和的不斷向佢手臂上緩流。。。(因為佢感到到氣有好多種,有D緩和,有的好猛好勁,有D漸強,例如噴三,佢就話太強,強到佢HOLD唔住)

當時到我手,系一塊較多量的版本,但因為呢個朋友所講,我已經充滿左信心。

上個月,因為我帶既崇迪佛外殼裂左,我寄返去叫人幫手換。一直大半個月都冇帶牌。好多事情都出現阻滯,當然,可能我心裡作用,總之就事事不如意。終於忍唔到,叫人快遞呢塊坤平過來。郵寄到過來,個殼又系有D小裂,當時我好興,仲發文宣洩左下。但放左幾日,唔知點解,我就系忍唔到,掛左系身。

接住,兩單已經停滯到我打算放棄的CASE,居然兩家公司都聯繫翻我,仲要兩家都揸車幾百公里落黎我公司傾合同細節,仲要兩家都趕系同一日到達。同一時間段,搞到我措手不及,只好實話實說,分開兩家見面既時間段,A公司知道B公司亦黎左,B公司知道A公司亦來左,相互間都為左可以儘快達成合同細節,好多之前傾唔埋的條款,都迎刃而解。。。。

心情固然之好啦,完成左我調翻廣東的最後CASE。系時候解決埋人事上D手尾了。。。。。

我系當地,之前認識左一個女仔,追左可能2個零月啦,因為當地人思想保守,好多人拍拖都系一定以結婚為目的既,我系一個外地人,可能佢覺得我始終做完項目就會離開此處,所以。。。雖然對我好有好感,但一直都落唔到決心。當地系一個細地方,拍過拖,好容易傳到每個人都知,對名聲方面考慮,所以一直冇應承我。
每次同佢出來吃飯唱K飲嘢,佢亦都會帶住佢既一個同事。每次都系。
當我接到公司通知,批准我翻廣州后,我便請佢2個吃飯,同佢哋講,我準備走了。。。。。。

接下來,一個追唔到既,同我講,希望我臨走之前,大家可能確定關係,我翻去廣東,如果我製,佢可以辭職去廣東同我一齊。。。。(呃。。我當然要考慮下啦。。。)
再接落來,佢每次帶出來各個同事,居然某晚打電話,同我表白。。。。。。。。。。。。。。跟住。。。(此處省略10000字)

跟住我翻左廣州。。。。
系廣州,新認識左個FRIEND,居然性格,好多志向,對問題的睇法都好不謀而合,短短時間大家打算一齊拍檔搞D生意仔。
前幾日,飲茶既時候,講起婚否的問題,佢自動俾佢老婆好多好姐妹D相我睇。。。。
我睇到。。。。我08年一個好鍾意,但都未有機會追,我便調左去外地工作而放棄的女仔!!!!我話:呢個咪陳XX?我拍檔話:你識噶?佢仲單身噶。。。。。

接落黎,我聯繫翻呢個女仔,電話冇變,QQ冇變,微信日日都見到,佢一直存在系我手機電腦甚至腦海中。。。只不過我冇搵佢。。。一個意外的下午茶,勾起左一個新的邂逅。。。

就系我帶左未狗一個月坤平佛的感受啦。。。當然,一切也許都系巧合,一切可能都系老作的故仔,歡迎觀賞。。。。

be continued.........

評分

查看全部評分

祝你成功
THANKS FOR SHRE! GOOD LUCK
謝謝分享{:6_327:}{:6_327:}
當然,一切也許都系巧合,一切可能都系老作的故仔,歡迎觀賞。。
。。

登錄/註冊後可看大圖

評分

查看全部評分

wo~真係唔簡單呀~祝師兄早日真正搵到你既MissRight~~
piggy915 發表於 24-5-2012 17:33
當然,一切也許都系巧合,一切可能都系老作的故仔,歡迎觀賞。。
。。

正所謂信不信由你啦。我刻意去強調真實性,亦都冇意思。

評分

查看全部評分

kimkim 發表於 24-5-2012 17:35
wo~真係唔簡單呀~祝師兄早日真正搵到你既MissRight~~

THANK U ~{:6_340:}
MaxTsang 發表於 24-5-2012 17:05
THANKS FOR SHRE! GOOD LUCK

{:6_296:}{:6_296:}
亞特蘭提斯 發表於 24-5-2012 16:57
祝你成功

{:6_294:}{:6_294:}