新會員登記
搜索
查看: 7823|回復: 25

香港特殊學習障礙協會 2012年7月7日 新界區賣旗籌款日

各位師兄/師姐們, 大家好!

佛家有句說話【種善因;得善果
我們希望以團結的力量去做善事, 並且身體力行去幫助一些有需要的人。

現招募各位師兄/師姐們於2012年7月7日(星期六)上午於新界區進行賣旗籌款活動做義工 ,
是次活動是幫助"
香港特殊學習障礙協會"籌集經費, 如果有興趣參與的朋友請剔"我會參與"報名
並PM我你的聯絡電話, 用作是次賣旗活動當日聯絡之用!

• 服務目標:1.加強學習障礙家庭的輔導及支援工作。
  •                    2.發展學習障礙學童及青少年服務。
  •                    3.推動公眾教育工作。
  • 服務內容:招募2000名義工,於2012年7月7日(星期六)早上協助賣旗籌款。
  • 提供服務的地點 : 新界區
  • 時間: 07:00 - 12:30(如有需要可提前離開)

登錄/註冊後可看大圖

希望大家擁躍參與啦~   截止報名日期:2012年6月10日

為表示謝意,當日出席的師兄/師姐們將可獲贈"神秘聖物"一份!!!

先到先得,送完即止!

祝 : 事事順利;身體健康!

希望曾經睇過呢個POST既朋友, 出席與否都回應一下, 謝謝!!!

補充內容 (23-5-2012 13:41):

登錄/註冊後可看大圖
單選投票, 共有 10 人參與投票
40.00% (4)
60.00% (6)
您所在的用戶組沒有投票權限
師兄新界邊到?
回復

mark0703 發表於 23-5-2012 13:18
師兄新界邊到?

可以自由選擇 : 荃灣/大窩口/葵青/大埔/太和/屯門/上水/沙田/大圍/馬鞍山/元朗/天水圍/粉嶺/將軍澳
而我當日會喺荃灣
不過到最後係由大會安排
回復

頭像被屏蔽
要返工,唉
回復

下次先囉~
回復

頭像被屏蔽
我幫手買旗啦為有
回復

Mo_Wong 發表於 23-5-2012 17:04
我幫手買旗啦為有

謝謝師兄善心捐助
回復

好遺憾!要工作幫唔到手!但我一定會買旗!次次行過賣旗都有盡力!
回復

kimkim 發表於 23-5-2012 20:49
好遺憾!要工作幫唔到手!但我一定會買旗!次次行過賣旗都有盡力!

多謝支持~
回復

我好當日去做義工,如果當日放假做到完場,唔係可能要早少少走返工{:6_327:}
回復