新會員登記
搜索
樓主: 棒棒糖

[求教] 唔知蝴蝶牌可唔可以幫到我?

有緣的話2個人很自然便會走在一起.無緣的話就算做什麼如何盡力亦捉不緊的.
他曾經都同我講過類似既話...
在茫茫的人海中,相識已經系一種緣分。緣是天意,份是認為,曾經走在一齊,證明大家都有緣,只可惜,命運捉弄人。
棒棒糖 發表於 20-5-2012 14:49
有緣的話2個人很自然便會走在一起.無緣的話就算做什麼如何盡力亦捉不緊的.
他曾經都同我講過類似既話...
...

我曾經有段時間如你一樣強執下去,但緣若已盡,強執下去令改變不了結果,只會令自己一直辛苦下去.我唔評論你地感情有幾深亦唔知,但我8年也不輕的.但是留不住終歸留不住的.放開了便發現其實可以的只需要一點時間吧!有一段甜蜜回憶總比最後二人都留下抺不掉的怨懟好,希望你明白
有些人走的路與自己的路起步一樣,但其後不知不覺間早已在分(差)路(月)走(月)遠了,就算在同一路上步伐亦要一致,可能你在半途中,他已在遠處終點了!二人同步走到終點很難得的,人生就是這樣
先調整心態吧~
頭像被屏蔽

人都要走啦,何必強求,可以復合,何需分開
為何有難關時,就以為佛牌可以萬能
緣份這事情,強求不得
過份強求,就是貪,苦啊
多情自古空餘恨,此恨綿綿無絕期
隨緣啦,緣分嘅嘢無得強求,係妳嘅點都會係妳嘅。睇開D
MaxTsang 發表於 20-5-2012 15:19
我曾經有段時間如你一樣強執下去,但緣若已盡,強執下去令改變不了結果,只會令自己一直辛苦下去.我唔評論你 ...

C兄,你似乎已經睇得好開了...
paga1024 發表於 20-5-2012 16:09
先調整心態吧~

調整緊.............
大自然 發表於 20-5-2012 18:01
人都要走啦,何必強求,可以復合,何需分開
為何有難關時,就以為佛牌可以萬能
緣份這事情,強求不得

最起碼盡左力,將來唔會後悔...
kei225 發表於 20-5-2012 20:15
隨緣啦,緣分嘅嘢無得強求,係妳嘅點都會係妳嘅。睇開D

講就易,做到真系好難啊,特別是岩分開...
棒棒糖 發表於 20-5-2012 20:51
講就易,做到真系好難啊,特別是岩分開...

同意呀,但係始終都要面對、接受。爭取顧然係要去爭取,不過結果呢樣嘢.....或者係時候學懂去接受喇。