新會員登記
搜索
查看: 9484|回復: 36

[魯士] 每當迷茫時......

每當自己遇上困難, 都會同魯史大佬傾計, 雖然唔會有個方法擺在眼前, 但就會不經不覺有提示自己......
其中一樣....

事緣早前有d野放晌拍賣網(並非佛牌), 前幾日有條友有文有路問野! 心諗....唔通魯史大佬咁樣幫我提升財運?
條友唔晌香港, 要我寄出去! 原本傾好收到錢先寄貨, 點知條友電匯指示, 銀行話要我寄左件貨, send張寄貨單俾佢, 佢就release錢....成件事都好似好合情理, 而且金額亦不多....
但我都係唔安樂, 於是就同魯史大佬傾, 問佢搏唔搏, 應該點....
前日星期六下午, 郵局關門!! 諗住星期一搏下....
擒日朝上網....心血來潮去番個拍賣...竟然睇到另一個拍賣相類似的e-mail, 當時個人好似醒左咁, 將那個銀行e-mail address 去search, 點知...原來真是騙局{:6_299:}

之後就上香, 買花, 買檳榔, 上煙仔, 多謝大佬{:6_312:}!!

其實我想講....佢地唔一定幫我地發大財或大件事, 但就在生活上, 遇到困難時, 總會不經意給予提示.....{:6_314:}

評分

查看全部評分

我total agree 你的講法{:6_314:}我自請左路士爺爺後,做人做事也明確左,他會帶你走一條適入你的路,但唔會只是給一條你行,而是很多條{:6_343:}給你選擇

有時你明明覺得做對了或是那人是可信的,只要路士爺爺不認同,他會有方法令你明白{:6_327:}
當然我也要感謝象神,四面神及夏怒蔓......{:6_312:}
講得好
我都成日同魯士大佬傾心事架{:6_317:}
往往面對yes or no 時...就自動有安排!{:6_327:}

相信唔單止魯史大佬, 每個都是幫助我們....
我都覺得, 無須刻意, 就自自然然有條路, 有個指示....
所以我感謝我所有神佛, 保祐我和家人{:6_315:}
voka 發表於 15-5-2012 00:13
講得好
我都成日同魯士大佬傾心事架

哈哈~~
講完會舒服晒
笑哈哈 發表於 15-5-2012 00:21
往往面對yes or no 時...就自動有安排!

係呀~唔駛刻意諗會會幫
因為....自然便會近刃而解{:6_314:}
ar_ta 發表於 15-5-2012 00:42
哈哈~~
講完會舒服晒

yeah~~
笑哈哈 發表於 15-5-2012 00:21
往往面對yes or no 時...就自動有安排!

{:6_327:}agree
ar_ta 發表於 15-5-2012 00:41
相信唔單止魯史大佬, 每個都是幫助我們....
我都覺得, 無須刻意, 就自自然然有條路, 有個指示....
所以我 ...

沒錯{:6_315:}感謝所有神佛, 保祐我和家人